Продавець ТМ Клебріг - Виробництво та реалізація адгезивів розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
823 відгуків
ТМ Клебріг - Виробництво та реалізація адгезивів
+380 (67) 117-89-00Отдел продаж
+380 (99) 117-89-00Отдел продаж
+380 (63) 117-89-00Отдел продаж
Кошик

Винна кислота харчова

Винна кислота харчова

Винна кислота являє сухий кристалічний порошок білого кольору. Вона має інші назви – виннокаменная, диоксиянтарная, тартанова кислота. Смак речовини яскраво виражений кислий, зразок лимонного, запаху немає. Відмінно розчиняється як у воді, так і на спирті, нерозчинна в оліях та жирах. У природному вигляді зустрічається у складі фруктів, ягід, мають природне кислинку. Раніше винну кислоту виділяли у процесі виноробства в якості побічного продукту з винного каменю (кисла калієва сіль винної кислоти). В основному, вона тоді використовувалася для боротьби з небажаними бактеріями у винах, що дуже важливо для чистоти винної тари (бочок та чанов.

Сучасне виробництво пов'язане з відходами виноробства, сухими винними дріжджами, іноді фруктової сировини. Найбільше природного винної кислоти в плодах і ягодах, володіють вираженим кислим смаком – це цитрусові, виноград, агрус, вишня, гранат і ін. Один із способів отримання – впливом сірчаної кислоти на винний камінь (інакше – гідротартрат калію).

Наш продукт виробляється в Китаї і є харчовій (з маркуванням L) винною кислотою. L-винний ізомер має майже непрозорі кристали. Температура плавлення 170 ºC. У воді добре розчиняється не тільки сама L-кислота, але і її середні солі.

Застосування Винної кислоти ТМ Клебріг

Винна кислота широко застосовується в наступних сферах:

  •          текстильна промисловість, де використовується у фарбуванні і закріпленні завданих принтів;
  •          аналітична хімія в лабораторних умовах для визначення альдегідів і цукрів;
  •          косметологія, де виступає поширеним отшелушивающим і зволожуючим інгредієнтом в різних складах, від шампунів і бальзамів до масок і кремів;
  •          фармакологія та медицина – для виготовлення препаратів різної спрямованості, наприклад, від кашлю, позбавлення від похмілля або тяжкості в шлунку, а також як сечогінний і проносний засіб;
  •          будівельна індустрія, де служить інгібітором застигання цементних та гіпсових сумішей;
  •          і навіть електроніка, гальванопластика і металургія.

В силу своїх антиоксидантних властивостей перешкоджає старінню людського організму, а також стимулює синтез колагену шкіри, підвищуючи її пружність. Денна норма споживання винної кислоти для дорослої людини становить 15-20 мг

Придбати 1кг Винної кислоти ТМ Клебріг Купити

 

Користь для організму. Винна кислота відіграє важливу роль в обмінних процесах людського організму. Антиоксидантні властивості поширюються і на роботу тканин і органів людського тіла. Так, кислота сприяє виведенню радіонуклідів, розширенню кровоносних судин, повернення шкірі еластичності та природної пружності, а також тонусу серцевій мускулатурі. Однак надмірне вживання може нанести серйозної шкоди, особливо небезпечною є доза 7,5 г/кг маси.


Домашня косметологія
. Винна кислота активно використовується для дбайливого відлущування відмерлих клітин шкіри в косметології. Для цього готується пілінг – спеціальний склад, який повинен містити приблизно 1-2% винної кислоти. Наприклад, ефективною є маска, що складається з винної, яблучної, молочної кислоти з додаванням меду, яйця і вівсяних пластівців. Така маска наноситься на обличчя на 10 хвилин, потім змивається. Вона гарна в домашніх умовах, а при регулярному застосуванні результат – помітно посвіжіла і помолоділа шкіра.


Харчова добавка Е334
. Окремо слід розповісти про винної кислоти як харчової добавки. Це регулятор кислотності з маркуванням Е334. Використовується в хлібопеченні, виробництві кондитерських виробів, а також морозива, напоїв, вин і при консервації продуктів, де збільшує терміни зберігання в рази. Завдяки добавці Е334, вина набувають характерний терпкий присмак, м'який аромат і довго зберігаються. Газована вода, джеми, желе, цукерки і тістечка – без винної кислоти не обходяться безліч видів харчової продукції. З її присутністю продукти мають привабливий блискучий вигляд і довго зберігають пружність.


Використання винної кислоти в харчовій промисловості засноване на антиоксидантних властивостях речовини. Воно дозволяє продовжувати терміни придатності без шкоди для якісних характеристик продукту. Завдяки їй, вироби довго не псуються, окислювальні процеси в них сповільнюються, що покращує їх споживчі властивості.

 

Придбати 600г Винної кислоти ТМ Клебріг


Особливості застосування у виноробстві
. Винна кислота у вигляді кристалічного порошку сухого додається в виное сусло. Перед цим її покладається розчинити в невеликій кількості води. Додавати в сусло покладається невеликими порціями, щоразу ретельно перемішуючи масу. Показники кислотності при цьому вимірюються і відслідковуються.

Якщо існує необхідність підвищити кислотність виноградного соку, то винну кислоту додають саме в нього. Це робиться до початку бродіння. При цьому слід враховувати, що 4 г винної кислоти в розрахунку на літр соку здатні підняти кислотність маси приблизно на 0,1%. Оскільки навіть невеликі зміни значно позначаться на підсумковому якості і смаку продукту, кислотність попередньо регулюють в невеликому зразку, а потім переходять до загальної маси.


Пивоваріння
. У пивоварній галузі існує етап відділення культурних дріжджів від диких. Для цього необхідна винна кислота. Культурні дріжджі особливого класу служать для забезпечення якісного спиртового бродіння. У разі присутності диких дріжджів продукт виходить мутний і неякісний, з погіршеними смаковими характеристиками. Зараження дикими дріжджами може відбутися з ряду причин:

  •          низькоякісне вихідне пивоварне сировину;
  •          забруднення устаткування, посуду, інструменту;
  •          неналежний стан підвальних приміщень, в яких знаходяться пивні чани, при цьому зниження температури нижче 60 ° C викликає бурхливе розмноження диких дріжджів.

 

Винна кислота використовується для промивання культурних дріжджів перед використанням у технологічному процесі. Стороння патогенна мікрофлора вимивається з розчину з культурними дріжджами, для цього достатньо присутності від 0,5 до 1% винної кислоти. Знезараження і знешкодження дріжджової маси проводиться в кілька етапів, починаючи від замочування в дріжджовий ванні, осідання на дно, потім злив промивного розчину, після чого цикли повторюють до необхідного освітлення води, що зливається.

 

Придбати 100г Винної кислоти ТМ Клебріг

 

Особливості застосування при приготуванні напоїв. Винная кислота используется для придания необходимой кислинки самым разнообразным видам напитков. Повышение кислотности продукта требуется в случае, если его рН меньше 4,5. Также на величину добавляемой кислоты влияет жесткость воды. Дело в том, что карбонаты и бикарбонаты, определяющие показатели жесткости воды, нейтрализуют винную кислоты в силу природных химических реакций взаимодействия. Соответственно, чем выше их содержание, т.е. чем более жесткая вода, тем больше потребуется винной кислоты для обеспечения необходимого уровня кислотности напитка. Іноді потрібно попередньо позбутися зайвого вмісту солей у розчині, перш ніж додавати винну кислоту.

Цікаво застосування винної кислоти в горілчаної та спиртової продукції. Без неї горілка має дуже різкий смак, тому для пом'якшення спирту в продукт додається винна кислота.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner