Продавець Клебріг - Гіпермаркет хімічної продукції розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
10031 відгук
Клебріг - Гіпермаркет хімічної продукції
+380 (67) 117-89-00
+380 (99) 117-89-00
+380 (63) 117-89-00
+380 (67) 117-87-77Оптовий відділ
Додати відгук

Консервант для виробництва сирів та м'ясних виробів. Калієва селітра для засолювання риби та м'яса

Консервант для виробництва сирів та м'ясних виробів. Калієва селітра для засолювання риби та м'яса

 Калієва селітра харчова - неорганічна речовина, сіль калію та азотної кислоти. Назва походить від поташу, з якого раніше отримували калієву селітру. Альтернативні види сировини включали золу і суміш вапняку з гноєм. У природі утворюється з органічних речовин при їх розкладанні нітрифіцуючими бактеріями, а також у вигляді мінералу нітрокаліта. У промисловості нітрат отримують реакцією обміну при взаємодії хлориду калію з нітратом натрію. Добре розчиняється у воді, середньо розчиняється в гліцерині та аміаці, не розчиняється в спиртах та ефірах. Для живих організмів практично нетоксична. Смак солоний, у роті дає відчуття холоду.


Застосування Калієвої селітри ТМ "Клебріг"

Додавання речовини дозволяє:

- зберігати привабливий відтінок м'ясних виробів;

- якісно поліпшити смак продукту;

- забезпечити стійкий колір виробу;

- продовжити термін придатності, завдяки посиленим антибактеріальним якостям;

- зберегти оброблені вироби від нальоту і слизоутворення.

 

Рекомендації щодо вмісту добавки Е252 за нормами: у вареній ковбасі та іншої м'ясної продукції

  • не більш як 250 мг/кг;
  • в сирах — до 50 мг/кг. В процесі виготовлення сирів калію нітрат також впливає на певні види бактерій. Так сирний продукт зберігається від спучування і розтріскування. Нітрат калію ТМ "Клебріг" додають у молоко у частці 0,01-0,02%. Більш високий вміст не рекомендується, оскільки  може вплинути на колір сирів.
Існує обмеження на споживання харчової калієвої селітри - 0,5 г/кг (5 мг/кг ваги тіла). Не використовується у виробництві дитячого харчування. Не рекомендується вживати продукти з вмістом Е252 кожен день.

 

Калієва селітра ТМ "Клебріг" для засолювання свинини, яловичини та телятини.

Пропорція для 5 кг м'яса:

Засолка мяса в домашних условиях: рецепты

  1. У 2,5 літри води додати 1 чайну ложку меленого перцю, 2 чайні ложки майорану, 2 лаврових листа, 5 зерен запашного перцю, 12 зерен ялівцю, кілька штук гвоздики, щіпку коріандру і кмину (можна також використати готову суміш трав для засолювання). Приправи кип'ятити у воді протягом 10 хвилин.
  2. В охолоджений маринад додати 10 г нітрату калію, 20-40 г солі, чайну ложку цукру, ретельно перемішати.
  3. Наколюючи м'ясо шприцом з голкою товщиною 1 мм, ввести приблизно 100 мл маринаду через регулярні проміжки всередину шматка.
  4. М'ясо щільно укласти в кам'яну або емальовану каструлю і залити рештою частиною маринаду (м'ясо повинно бути повністю прикрите).
  5. Засолювання триває близько тижня при температурі 4-8ºC, повертаючи м'ясо через кожні два-три дні. Засолене м'ясо можна варити, коптити, запікати або смажити на грилі.

Співвідношення речовини: 20 г на 10 кг м'яса.

На першій стадії засолювання, після додавання селітри, солі і спецій, нітрат-іони з селітри під дією природних ферментів, що містяться в м'ясі, редукуються до нітритів.
На другому етапі іони нітриту реагують з міоглобіном, білком, відповідальним за рожевий (але нестійкий) колір м'яса. Продуктом реакції є нитрозомиоглобин зі стійким рожевим кольором, навіть при більш високих температурах.

Для того, щоб ваші м'ясні вироби мали гарний, привабливий колір - Ви можете використовувати Нітріт натрію. Це поширений барвник, який надає приємного рожевого відтінку. Детальніше про застосування читайте у нашій статті.

 

Використання рибної продукції

Посол рыбы в домашних условиях разного размера: вкусные рецептыЗасолювання ікри лососевих

Вийняту з риби ікру засолюють, попередньо звільнивши її від плівок. При посолі на 1 кг ікри кладуть 85 г солі. Для збереження червоного кольору ікри додають ще калійна селітра. Ікру щільно укладають у банки і зберігають у холодному приміщенні. Ікра буде готова через 2-3 місяці. Добре законсервований ікра має цегляно-червоний колір і приємний солоний смак.

Засолювання дрібної риби

Рибу миємо в холодній воді, даємо стекти зайвої рідини. Пересипаємо тушки сіллю (вона повинна прилипати до рибі) і швидко перекладаємо їх в емальований посуд, одночасно пересипаючи спеціями. Зверху кладемо гніт і чекаємо закінчення засолу протягом 1-3 днів. Після цього перекладаємо в тару для зберігання. Якщо риба виявилася занадто просоленої, то перед вживанням її рекомендується вимочити.

 

Застосування у виготовленні сиру Гауда

Добавляется в сыроизготовитель (специальное промышленное оборудование) калиевую селитру в жидком виде, соблюдая рекомендации: 30 мл на каждые 100 л молока, изначально находившегося в сыроизготовителе. Селитра необходима для устранения нежелательной и болезнетворной микрофлоры в сыре в период созревания. У сирі нітрити повинні перебувати в межах від 0,02 до 0,08, середні дані від 0,1 до 0,3, нітрати – від 0,6 до 4,5 мг/кг. Це зовсім незначно і вони не впливають на сир.

 

Чому варто придбати Калієву селітру саме від ТМ “Клебріг”?

  • Висока якість продукції.
  • Можливість вибору фасування залежно від потреб. В каталозі нашого сайту за посиланням ви можете придбати зручний для вас варіант.
  • Гнучка система цін: що більше одиниць придбаного товару, то нижча ціна товару. До того ж, більшість позицій діють спеціальні акційні пропозиції.
  • Наявність сертифіката, де можна переглянути всі необхідні дані про продукт.
  • Маркування товару та надійність упаковки.
  • Можливість відправлення в день замовлення Новою поштою та по понеділках, середах та п'ятницях Укрпоштою.

 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner