Гуарова камедь, Харчова добавка Е-412
Сфери застосування:
Харчова промисловість
- структоутворювач, стабілізатор, регулятор в'язкості, загущувач у технології виготовлення харчових продуктів, надає кремоподібної консистенції продуктам
- у молочних продуктах гуарову камедь застосовують для збереження вологи
- в заморожених — як регулятор в'язкості, для надання однорідної структури
- у процесі виробництва сиру гуарова камедь сприяє утворенню згустка та збільшує вихід продукції
- нормалізує кишкову мікрофлору, детоксикатор, знижує рівень холестерину
Косметична промисловість
- використовується у гелях для душу та шампунях для волосся
- стабілізує емульсії
Фармацевтика
- у дієтичних добавках
- гуарова камедь використовується у складі таблеток та гранул у концентрації до 10% як зв’язувач та розпушувач
- як носій у матричних таблетках пролонгованої дії
- у складі рідких та м’яких лікарських формах застосовується як загусник (у концентрації до 2,5%), суспенгатор та стабілізатор (у концентрації до 1%)
- у складі дієти хворих на цукровий діабет
- у коадгезивних таблетках як природний гідрофільний біоадгезивний полімер