Фруктоза харчова, Замінник цукру
Сфера застосування:
Харчова добавка
- використовують при виробництві морозива, цукерок, шоколаду, зефіру і кондитерських виробів, джемів та варення, кетчупів і домашньої консервації
- використовують для випічки здобних хлібобулочних виробів
- посилює аромат, смак ягід і фруктів в вареннях, джемах, желе, десертах і напоях
Фармакологія
- речовина додається в різні ліки для створення солодкого смаку
- застосовується при шокових станах, алкогольній інтоксикації, зневодненні, підвищеному внутрішньочерепному тиску, для парентерального харчування при різних станах і в доопераційний та післяопераційний період
Косметологія
- використовується в скрабах на жировій основі. Кристали фруктози відлущують відмерлі клітини шкіри, позбавляючи від огрубіння і сухості
- поширене використання фруктози в цукровій пасті для шугарингу (депіляції волосся)
Напої
- застосовується для підсолоджування напоїв
- використовують при виробництві сиропів, в ізотонічних напоях і в питних гелях, алкогольних і безалкогольних бальзамах