Калію Сорбат, Харчова добавка Е-202
Сфери застосування:
Харчова промисловість
- застосовується у приготуванні соусів, майонезу, маргарину, напоїв, зокрема, алкогольних, молочної продукції (наприклад, сирів), м'ясо-ковбасних виробів
- використовується в приготуванні консервів, соків, овочів, фруктів, ягід, риби, а також в кондитерській галузі, заготівлі сухофруктів
Виноробство
- однією з важливих переваг застосування Сорбату в виноробстві - економія на придбанні обладнання для стерильної фільтрації - завдяки добавці Е202 в цьому немає необхідності
- сприяє боротьбі з дріжджовими і пліснявими грибками вина
Фармакологія
- використовують як консервант з антибактеріальними і протигрибковими властивостями у фармацевтичних препаратах
- ефективність консерванту підвищується зі збільшенням температури і концентрації, а також при поєднанні з іншими антимікробними консервантами чи гліколями (виникають синергетичні ефекти)
Косметологія
- має антисептичну, бактерицидну, протигрибкову дію в мазях, кремах тощо
- додають до косметичних продуктів, щоб захистити від псування, зумовленого впливом кисню