Продавець ТМ Клебріг - Гіпермаркет хімреактивів розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
8599 відгуків
ТМ Клебріг - Гіпермаркет хімреактивів
+380 (67) 117-89-00
+380 (99) 117-89-00
+380 (63) 117-89-00
+380 (67) 117-87-77Оптовий відділ
Додати відгук

Рослинна заміна желатину. Які переваги використання Агар-Агар замість желатину?

Рослинна заміна желатину. Які переваги використання Агар-Агар замість желатину?

Агар-агар: полезные свойства и применениеАгар-агар і желатин відносяться до категорії «стабілізатори, загусники та желюючі агенти». У кулінарії вони контролюють вологість готової страви, забезпечують її структуру, стабільність та харчові якості. Вони виробляються з різної сировини, включаючи мікроорганізми, морські та наземні рослини, сполучні тканини тварин.

Склад агар-агару:

Агар-агар зовсім не містить жирів, на 5% складається з білків та на 95% з вуглеводів. До складу входять:

  • 80% полісахаридів;
  • 16% води;
  • 4% мінеральних солей.

Агар-агар багатий на мінеральні речовини, такі як магній, залізо, кальцій, йод. Агар-агар складається з пентози, агропектину, галактози, агарози, ангідрогалактози, піровиноградної та глюкуронової кислоти.

Агар-агар - не єдиний загусник, який можна використовувати і це, скоріше, хороша, натуральна заміна желатину. Наприклад, для морозива та молочних продуктів краще використовувати як загусник – Гуарову камедь, а для хлібобулочних виробів – Ксантанову камедь. Детальніше про використання Гуарової та Ксантанової камеді можна прочитати на нашому сайті.

 

Застосування Агар-агару ТМ "Клебріг"

В медицині

Агар-агар містить велику кількість вітамінів, мікро- та макроелементів, а також інших корисних людині речовин. Він сприяє виведенню з організму токсичних речовин, допомагає очистити печінку від різних шкідливих сполук та надмірної кількості жовчі, а також зміцнює легені.

При цьому агар-агар важко засвоюється шлунково-кишковим трактом, тому нерідко використовується як ефективний проносний засіб. Але щоб отримати такий ефект, потрібно вжити набагато більше агар-агару, ніж використовується в кулінарних цілях.

Крім того, агар-агар використовують і як протизапальний засіб. Також водорості, з яких видобувають агар, містять фуоїдан, який пом'якшує перебіг хвороби у жінок із раком грудей.

Шкідливість агар-агару може завдати тільки при його неправильному використанні, наприклад, надмірному вживанні, так як це може призвести до сильної діареї або прийому спільно з медичними засобами, що призводять до подразнення кишечника.
Не рекомендується вживати агар-агар разом із щавлевою кислотою та оцтом, а також із продуктами, в яких вони містяться, це може призвести до розладу травної системи.

 

У кулінарії

Желе из агар-агара: лучшие рецепты ягодного, фруктового и молочного желе с  агар-агаромЗареєстрований як харчова добавка Е406.

Найчастіше агар-агар використовують як желетворний компонент і загусник при приготуванні кондитерських виробів - мармеладу, джему, зефіру, суфле, пудингів пастили, начинки для цукерок. Крім цього, агар-агар може додаватися при виробництві різних консервів, наприклад, м'ясних, овочевих та рибних, пива, морозива, майонезу, соку, згущеного молока.

Завдяки нульовій кількості калорій агар-агар застосовується для створення продуктів, які підходять людям із цукровим діабетом!

Найголовніша позитивна властивість агар-агару – це його надзвичайна зручність у використанні. Крім того, що він не робить грудочок, він також застигає швидше і при 35-40 градусах, тобто вище кімнатної температури, цей продукт являє собою міцний і в'язкий гель. А при нагріванні до 100 градусів агар-агар стає прозорим і лише трохи в'язким. Зате ви можете легко повернути застиглому агар-агару його рідку текстуру або навпаки - в'язку.

 

Різниця між Агар-агаром та желатином

Агар-агар

Желатин

Виробляється з рослинної сировини, підходить для вегетаріанців

Продукт тваринного походження, не підходить для вегетаріанців

Желейна маса виходить більш крепкою

Желейна маса виходить ніжною, тане в роті

Низька калорійність (12 ккал на 100 г)

Висока калорійність (350 ккал на 100 г)

Має нейтральний смак, підходить для будь-якої страви

Має специфічний смак, у великих дозах може відчуватися в кондитерських виробах

Желейна маса має темний колір

Желейна маса прозора

Швидко застигає, не тане при жарі

Довгий час застигання, тане при жарі

Коштує дорожче, але витрати менші

Котує дешевше, проте витрати більші

 

Які особливості роботи з Агар-агаром ТМ “Клебріг”

У кулінарному та кондитерському мистецтві агар-агар найчастіше використовують як желеутворюючий компонент або загусник при приготуванні солодощів.

Виходить, що основною функцією агар-агар є текстурування. Також речовину використовують як загусник, стабілізатор, вологоутримуючий агент.

До речі, якщо агар-агар розчинити в гарячій воді, добре перемішати, а потім охолодити, розчин перейде у форму щільного гелю, що має високу термостійкість.

Насамкінець дамо кілька рекомендацій щодо того, як підготувати речовину ваших кулінарних завдань.

  • Розводити агар-агар краще у теплій рідині. Це може бути вода, бульйон, компот чи морс.
  • Вивірена пропорція виглядає так: одна чайна ложка на склянку рідини.
  • Мінімальний час спокою, щоб агар-агар встиг набрякнути – 15 хвилин.
  • Після того як агар-агар набух, поставте ємність з ним і рідиною на повільний вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  • Як тільки речовина повністю розчиниться, зніміть ємність із вогню та додайте всі необхідні за рецептом інгредієнти.

Порада: коректність пропорції можна визначити, зачерпнувши ложку розчиненої рідини речовини і залишивши її на пару хвилин в морозильній камері. Суміш застигла? Вітаємо, ви все зробили правильно.

Пам'ятайте і про те, що агар-агар може замінювати желатин практично в будь-якому рецепті, важливо лише зменшити його кількість утричі.

 

Чому варто придбати Агар-агар саме від ТМ “Клебріг”?

  • Висока якість продукції.
  • Можливість вибору фасування залежно від потреб. В каталозі нашого сайту за посиланням ви можете придбати зручний для вас варіант.
  • Гнучка система цін: що більше одиниць придбаного товару, то нижча ціна товару. До того ж, більшість позицій діють спеціальні акційні пропозиції.
  • Наявність сертифіката, де можна переглянути всі необхідні дані про продукт.
  • Маркування товару та надійність упаковки.
  • Можливість відправлення в день замовлення Новою поштою та по понеділках, середах та п'ятницях Укрпоштою.

  • Танін. Харчова добавка Е 181
    Танін. Харчова добавка Е 181
    Танін застосовують у промисловості як барвник для текстилю, а також у виробництві фарб (ферумгалатні чорнила). У харчовій промисловості - для освітлення вина, пива, фруктових соків, як антиоксидант та коагулянт. У фармацевтиці - для виробництва в'яжучих і протизапальних засобів
    Танін. Харчова добавка Е 181
  • Диметилсульфоксид (ДМСО)
    Диметилсульфоксид (ДМСО)
    ДМСО - апротонний полярний розчинник з низькою токсичністю, його можна знайти у будь-якій хімічній, біологічній та фармакологічній лабораторії
    Диметилсульфоксид (ДМСО)

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner