Продавець ТМ Клебріг - Гіпермаркет хімреактивів розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
8599 відгуків
ТМ Клебріг - Гіпермаркет хімреактивів
+380 (67) 117-89-00
+380 (99) 117-89-00
+380 (63) 117-89-00
+380 (67) 117-87-77Оптовий відділ
Додати відгук

Збереження червоних відтінків в сиров'ялених та копчених м'ясних продуктах. Нітрат калію в ковбасах.

Збереження червоних відтінків в сиров'ялених та копчених м'ясних продуктах. Нітрат калію в ковбасах.

Страви для яких часто застосовується Калієва селітра:

  • Маринад для коптіння 
  • Маринад для сиров'яленя
  • Соління риби
  • Соління ікри
  • Соління м'яса та сала
  • Виготовлення ковбас

 

Рецепти:

В коптінні, та в сиров'ялені одним з найважливіших етапів є процес маринування/соління продукту. Тому перед тим як перейти до рецептів, розберемося в типах маринадів 

Типи маринадів:

  • Сухий

Сухий спосіб по своїй технології є самим простим. В якості посуди підійде будь-яка велика тара на дно якої насипається шар солі на якій кладеться м'ясо або інший продукт соління, який перед цім натирається сіллю та спеціями. Посол повинен бути розміщений дуже тісно і прижатий чимось тяжким. Для того, щоб м'ясо просоліло рівномірно його потрібно перевертати 2 рази в день. Солити протягом 1 днів - 2 тижні.

  • Мокрий

Мокрий посол відбувається подібним чином з тою лиш відмінністю що м'ясо заливається соляним розствором зі спеціями в правильній пропорції відповідно до рецепта.

Дуже важливим моментом при цьому процесі є температурний режим. Він повинен бути нижчім кімнатної температури но не нижче 4 градусів C. Соління мокрим способом займає більше часу ніж сухий, 10-30 днів в залежності від розміру м'яса. Після засолення необхідно дістати м'ясо обсохнути, обернувши його тканиною.

  • Змішаний

М'ясо ретельно натирають сіллю та спеціями, витримують декілька днів як при сухому способі, а потім заливають маринад і прижимають чимось тяжким. Час соління від 6 до 30 днів.

 

Бастурма: 

Інгредієнти:

  • Рецепт розрахований на 1300-1400 гр телячого філе (удостовіртеся в його свіжості й втому, що воно не проходило процес заморозки)
  • Пачка солі
  • 1/2 склянка пажитника крейнового
  • 1 грам салітри
  • 1/2 склянка паприки
  • 1/2 чайної ложки гострого перцю (якщо ви любите гостре можете взяти повну чайну ложку)
  • 1 столова ложка меленого чорного перцю
  • 2 чайних ложки молотої зири.
  • 1 стакан води
  • 1 головка часнику

Приготування:

  1. М'ясо вимити, вирізати та видалити весь зайвий жир та плівки, відрізати краї, які вам не потрібні. 
  2. За допомогою загостреного шампура або товстого шила зробіть кілька проколів у шматках м'яса.
  3. Щедро посипте дно глибокого дека або лотка сіллю і помістіть туди м'ясо. Посипте м'ясо сіллю, воно повинне бути вкрите сіллю повністю. Накрийте деко кришкою або поліетиленовою плівкою і помістіть в холодильник на 2 доби. Через деякий час перевірте, чи є ділянки, які поглинули всю сіль, і якщо є, засипте їх сіллю.
  4. Ретельно промийте, потім добре обсушіть м'ясо. Оберніть кількома шарами паперового рушника і покладіть під важкий гніт на 1 добу. Протягом цього часу постійно перевіряйте вологість паперового рушника, і, якщо воно намокло, оберніть м'ясо сухим паперовим рушником.
  5. Зніміть рушники з м'яса та підвісьте його на 2-3 дні у приміщенні без сонячних променів. Для підвішування м'яса можна використовувати металеві гачки або просту мотузку.
  6. Виріжте та видаліть будь-які надмірно висушені частини м'яса. Щедро намажте сумішшю зі спецій всю поверхню м'яса. Повісьте ще на 3-4 дні.
  7. Бастурма готова. Наріжте тонко гострим ножем і насолоджуйтесь.

 

Суджук:

Інгредієнти:

  • 1  кг м'яса
  • 1 г цукру
  • 1 г салітри
  • Тмін 2 грами
  • Мелений чорний перець 2,5 грами
  • Кіши

Приготування:

1. Наріжте м'ясо великими шматками, вага яких має бути по 150 грамів. Шматки обсипте сіллю - її візьміть приблизно 25 грам.

2. Засолене м'ясо складіть у таз і поставте в досить холодне приміщення (4 градуси) для початкового дозрівання та стікання з нього м'ясного соку.

3. Через добу м'ясо промокніть серветкою і перекрутіть його на м'ясорубці з великими ґратами.

4. Фарш грубого помелу, що вийшов, змішайте з цукром, селітрою, меленим перцем, кмином.

5. Фарш зі спеціями знову винесіть у прохолоду для повторного триденного дозрівання.

6. Через 72 години фарш ще раз пропустіть через м'ясорубку, але тепер використовуйте дрібніші ґрати.

7. Ковбасним фаршем набийте кишки, які попередньо вимийте, висушіть і наріжте на сорока сантиметрові шматочки. Ковбаси, що виходять, зав'яжіть з обох боків нитками й надайте їм форму підкови.

8. Підковоподібний суджук повісьте в холодне місце, що продувається вітром — сушіть ковбасу 30 днів. У цей час періодично знімайте підкову для надання їм плоскої форми. Для цього поміщайте ковбаси між двома дошками й трохи їх придавлюйте руками.

9. Після закінчення процесу сушіння помістіть сиров'ялені ковбаси між дошками на добу, а зверху покладіть гніт.

10. Домашній суджук має овальну форму, а різати його необхідно дуже тонко.

 

Для приготування цих та інших страв рекомендуємо купити Калієву селітру "ТМ" Клебріг

 

Увага! Надмірне споживання Калієвої селітри може привезти до проблем зі здоров'ям

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Танін. Харчова добавка Е 181
    Танін. Харчова добавка Е 181
    Танін застосовують у промисловості як барвник для текстилю, а також у виробництві фарб (ферумгалатні чорнила). У харчовій промисловості - для освітлення вина, пива, фруктових соків, як антиоксидант та коагулянт. У фармацевтиці - для виробництва в'яжучих і протизапальних засобів
    Танін. Харчова добавка Е 181
  • Диметилсульфоксид (ДМСО)
    Диметилсульфоксид (ДМСО)
    ДМСО - апротонний полярний розчинник з низькою токсичністю, його можна знайти у будь-якій хімічній, біологічній та фармакологічній лабораторії
    Диметилсульфоксид (ДМСО)

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner