Лактоза, харчова
Сфера застосування
Харчова промисловість
- як вуглеводне джерело покращує ферментацію м'ясної продукції
- додають у консервовані продукти проти втрати кольору
- додають у готові каші
Кондитерська промисловість
- як підсолоджувач
- додають до глазурі
- основа для харчових смако-ароматичних добавок
- використовується в дієтичному харчуванні
- належить до групи емульгаторів і стабілізаторів – регулює в'язкість виробів
- відповідає загустіння в кондитерських виробах
- використовується в консервації, дієтичних продуктів, що виключають вміст кухонної солі
Молочна промисловість
- входить до складу багатьох молочних продуктів
- для виробництва продуктів-замінників молока
Сільське господарство
- добавка до комбікорму як стимулятор росту та розвитку
- у невеликих пропорціях позитивно впливає на ріст трав і злаків
- корисний у вирощуванні томатів