Ізоаскорбат натрію, Харчова добавка Е-316
Сфера застосування
Харчова промисловість
при виготовленні варених, варено-копчених, напівкопчених ковбас, м'ясних та рибних напівфабрикатів, консервів та пресервів шинок,мороженої риби
рослинних та тваринних олій, жирів та сирів
тіста, кондитерських та хлібобулочних виробів
алкогольних та безалкогольних напоїв (соки, пиво, вино)
сухого молока, фруктових та овочевих консервів (джеми, варення, мармелади), соусів
Масложирова промисловість
використання ізоаскорбату дозволяє стабілізувати процес нанесення покриття, та заморозити процеси окислення на оброблюваних поверхнях
У хлібопеченні
використовується як розпушувач
при виготовленні хліба та інших хлібобулочних виробів
Виноробство
у виробництві слабоалкогольних та безалкогольних напоїв
як легкий підкислювач і стабілізатор забарвлення
при виготовленні соусів