Альгінат натрію, Харчова добавка Е-401
Сфера застосування:
Харчова промисловість
- як загусник при виробництві альгінатної ікри, виробів з желе, соусах і заливках
- як вологоутримуючий момент у хлібі та хлібобулочних виробах
- у сфері дитячого харчування (пюре, муси, соуси) та продуктів для веганської дієти
- у молекулярній кухні
- для освітлення та замутнення напоїв
Косметологія
- для виробництва шампунів, гелів душу та дезодорантів
- входить до складу альгінатних масок, що мають омолоджуючий ефект
- Альгінова кислота насичує шкіру різними мікроелементами, оздоровлює її, знімає втому та набряки, а також стимулює кровообіг
Медицина
- використовують для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, кишкових інфекцій
- виробляють суперфуди та бади для здорового харчування та веганської дієти
- як засіб для схуднення
- для лікування опіків та виразок