Крижана оцтова кислота, харчова

Наш продукт – крижана оцтова кислота 99,8-99,9% харчова, від перевірених китайських виробників. Являє собою безбарвну прозору рідину з температурою плавлення близько 16С. Більшість споживачів не використовують оцтову кислоту в чистому вигляді, а тільки її розчини різної концентрації. Так, розбавлена до 4-8% форма являє собою звичний нам оцет. Також широке застосування знаходить оцтова есенція різної концентрації. Термін «крижана» вказує на оцтову кислоту в її безводній формі. При охолодженні Крижаної льодяної кислоти до 15-16С кислота приймає форму кристалів. В такому стані вона нагадує лід, звідси і назва.
Застосування Крижаної оцтовї кислоти
Практичне застосування оцтової кислоти відомо з давнини, а саме з часів до нашої ери. Виділяють наступні галузі сучасного застосування крижаної оцтової кислоти.
- Синтетичні волокна, такі як ацетат целюлози і віскоза, стали можливими завдяки крижаній оцтовій кислоті.
- Засоби особистої гігієни, включаючи парфуми, ацетон та складні ефіри, виробляються з оцтовою кислотою.
- Промислове використання крижаної оцтової кислоти включає її використання в якості розчинника в фотоплівці, при отриманні барвників і чорнила, при перетворенні гуми з латексу, при виробництві полівінілацетату для деревного клею, при виготовленні підкладок, при виготовленні пестицидів, у виробництві білого свинцю, а також при створенні пляшок для безалкогольних напоїв.
- Школи, коледжі та університети покладаються на крижану оцтову кислоту як на хімічний реагент, де студенти вивчають її здатності поглинати воду з навколишнього середовища і доводити свої кислотні властивості: саме вона перетворює синій лакмусовий папір у червоний. При змішуванні з бікарбонатом натрію реакція викликає сенсаційну кількість вуглекислого газу та солі (дуже вражаюче!).
- Клінічні лабораторії використовують крижану оцтову кислоту для аналізу крові.
- Розбавлена крижана оцтова кислота використовується для консервування солінь з овочів та інших продуктів. Вона також використовується в якості засобу для очищення від накипу. Разом з чищенням і консервуванням розбавлена крижана оцтова кислота може лікувати або запобігати бактеріальні або грибкові інфекції зовнішнього вуха.
- Кислий смак крижаної оцтової кислоти пояснює запах маринованих огірків і надає «кислий смак» як заквасці, так і кисло-солодким чіпсам.
- Надає антимікробну, протизапальну дію. Може служити антисептиком, використовується в медицині та ветеринарії. А також в сільському господарстві проти бур'янів.
Застосування крижаної оцтової кислоти ТМ Клебріг в побуті
Крижана оцтова кислота зустрічається в нашому житті набагато частіше, ніж можна уявити. Найбільш широке застосування в кулінарії. Причому не тільки в якості консерванту для заготовок, але ефективного засобу для маринаду риби, м'яса, грибів. Оцтова кислота – основа багатьох соусів, салатних заправок, служить важливим інгредієнтом величезної маси страв.
Крижана оцтова кислота – відмінний засіб для видалення плям, забруднень різного характеру. Відомо застосування оцтової кислоти для пом'якшення одягу і для збереження якості фарбування джинсових речей: якщо джинс перед першим пранням замочити в слабкому оцтовому розчині, а потім відправити в прання, то надалі колір не буде так помітно світлішати від миття.
Також оцтова кислота (розбавлена до концентрації оцту) допоможе:
- Видаленню неприємних запахів холодильника, для цього достатньо обробити поверхні усередині нього оцтовим розчином.
- Точно так само можна повернути свіжість харчовим пластиковим контейнерам.
- Повернути білизну чашкам після кави і чаю, протерши їх кашкоподібною сумішшю з оцту та солі.
- Продезінфікувати будь-які поверхні, зазвичай це роблять у ванній кімнаті або на кухні, шляхом обробки раковин тканиною, просоченою оцтовим розчином. Одночасно засіб допоможе відчистити водний камінь.
- Аналогічно можна позбутися від забруднень в унітазі, використовуючи склянку розведеної оцтової кислоти також як хлорвмісткий прибиральний засіб – вилити в унітаз і залишити на кілька годин, потім змити.
- Видалити плями на килимах, доріжках, килимових покриттях, а також меблевій оббивці або матрацах: розтерти забруднену поверхню сумішшю оцту (2 ст. ложки) і солі (1/4 склянки). Дати постояти на ніч, потім видалити засіб для чищення пилососом.
- Точно так само ця суміш допоможе позбутися плям, що залишаються від дезодоранту на одязі.
- Відмити і освіжити мікрохвильовку – оцтовий розчин помістити в склянці всередину і увімкнути на кілька хвилин на повну потужність. Після цього присохлі частинки легко знімуться зі стінок вологою тканиною або губкою.
- Видалити іржу або накип у ємностях – чайнику, кавоварці та інших, досить прокип'ятити в них оцтовий розчин.
- Прочистити труби каналізації – додати до 3/4 склянки води 1/2 склянки оцту і вилити в забиту трубу. Почекати півгодини і потім влити зверху чайник окропу.
- Відмити вікна, пластикові поверхні або кахель – забруднені місця обробити водно-оцтовим розчином (1:1), для більшого ефекту додати в розчин соду.
Крижана оцтова кислота ТМ Клебріг у бджільництві
У бджільництві Крижана оцтова кислота - незамінний дезинфікуючий засіб для чищення. Використовується як безпосередньо крижана оцтова кислота, так і приготована з неї 80%-ва есенція. Обробка сот рятує від воскової молі і деяких специфічних уражень.
Для профілактичної дезінфекції вуликів, рамок та іншого інвентарю готують один з дезінфікуючих розчинів наступного складу:
1% -й розчин перекисі водню, підкислений оцтовою або мурашиної кислотою (на 1 л води беруть 110 мл 33% розчину пергідролю і додають 1 чайну ложку оцтової або мурашиної кислоти).
При нозематозі порожні соторамки можна дезинфікувати парами оцтової кислоти (80%-вої концентрації). При цьому порожні соторамки від хворих нозематозом сімей бджіл поміщають у вулик з закритими льотками, на який ставлять порожню магазинну надставку, куди поміщають відкриту скляну ємність з кислотою з розрахунку 200 мл кислоти на один корпус із сушею, зверху вулик з магазином герметично закривають. Дезінфекцію проводять протягом 4-5-ти діб. Після закінчення експозиції проводять провітрювання соторамок на відкритому повітрі протягом 3-5 діб.
Розбавляємо оцет 3-10%
Щоб приготувати 3% оцет, потрібно взяти 1 частину оцтової есенції і розбавити її в 22 або 22,5 частинах води, тобто виходить співвідношення 1:22 або 1: 22,5. Замість 1 столової ложки, яка містить 15 мл рідини, 70% -вого оцту необхідно взяти 24,9 столових ложки 3% оцту.
Для приготування 4%-вого оцту слід взяти 1 частину есенції і розбавити її в 17 частинах води. Виходить співвідношення 1:17. Замість 1 столової ложки 70% -ного оцту слід взяти 18,6 столових ложок 4% -ного столового оцту.
Якщо потрібно приготувати 5%-вий оцет, тоді співвідношення буде 1:13, тобто одну частину оцтової есенції необхідно розбавити в 13 частинах води. Замість однієї столової ложки 70% -ного оцту слід взяти 14,9 столових ложки столового оцту з концентрацією 5%.
Якщо ви не знаєте, як розвести оцтову кислоту до 6% оцту, тоді потрібно взяти одну частину оцтової есенції і розбавити її в 11 частинах води, тобто в співвідношенні 1:11. Замість однієї столової ложки оцтової есенції необхідно взяти 12,4 столових ложки оцту 6%.
Для приготування 7%-вого столового оцту з оцтової есенції слід взяти одну частину есенції і розбавити її в 9 частинах води (співвідношення 1: 9). Замість однієї столової ложки 70% -ної оцтової кислоти необхідно взяти 10,6 столових ложок оцту з концентрацій 7%.
Щоб приготувати столовий оцет з концентрацією 8% потрібно взяти одну частину оцтової есенції і розбавити її в співвідношенні 1: 8, тобто в 8 частинах води.Замість однієї столової ложки 70% -ного оцту слід взяти 9,3 столових ложки оцту 8% -ного.
Перед тим як розвести оцтову кислоту до 9%-вого оцту, потрібно впевнитися, що есенція має концентрацію 70%. Після цього одну частину оцтової есенції слід розбавити в 7 частинах води (співвідношення 1: 7). Замість однієї столової ложки есенції з концентрацій 70% необхідно взяти 8,2 столових ложок 9% -ного столового оцту.
Щоб приготувати 10%-вий столовий оцет, береться одна частина оцтової есенції і розбавляється в співвідношенні 1: 6, тобто в 6 частинах води. Замість однієї столової ложки 70% -ного оцту слід взяти 7,4 столових ложки оцту з концентрацією 10%.
Розбавляємо оцтову есенцію правильно
Щоб отримати необхідну концентрацію оцтової есенції, дотримуйтесь рецептурним співвідношенням:
80% = 100 мл кислоти + 25 мл води
70% = 100 мл кислоти + 43 мл води
60% = 100 мл кислоти + 67 мл води
40% = 100 мл кислоти + 150 мл води
30% = 100 мл кислоти + 233 мл води
25% = 100 мл кислоти + 300 мл води
Обережно!
При роботі з крижаною оцтовою кислоту слід дотримуватися техніки безпеки. Висока концентрація речовини при попаданні на шкіру або слизові викликає серйозний хімічний опік. Флакони, пляшки, упаковки з оцтовою кислотою слід зберігати в місцях, недоступних дітям.
При приготуванні есенції слід працювати в добре провітрюваному приміщенні і використовувати захисні рукавички.
Якщо шкіра постраждала від оцтової кислоти, відразу місце контакту промити розчином соди, щоб нейтралізувати кислоту, і милом. При необхідності звернутися до лікаря. Так само як при опіках слизових або харчовому отруєнні кислотою.
Чому варто придбати Крижану оцтову кислоту саме від ТМ "Клебріг"?
- Висока якість продукції.
- Можливість вибору фасування залежності від потреб. У каталозі нашого сайту за посиланням ви можете придбати зручний для вас варіант.
- Гнучка система цін: чим більше одиниць придбаного товару, тим нижче ціна продукту. До того ж, на більшість позицій діють спеціальні акційні пропозиції.
- Наявність сертифікату, в якому можна переглянути всі необхідні дані про продукт.
- Маркування товару і надійність упаковки.
- Можливість відправки в день замовлення Новою поштою і по середах і п'ятницях Укрпоштою.
- Червоний оксид свинцю(II, IV). Свинцевий сурик як пігментСвинцю(II, IV) оксид, відомий як червоний свинець та свинцевий сурик, вважається одним з перших виготовлених пігментів та використовувався у живописі ще з античності. Його знайшли у різних витворах мистецтва, зокрема, картинах, поліхромних скульптурах, ілюстрацій до книжок і манускриптів і настінних розписах. Червоний свинець використовують самостійно і в суміші з іншими пігментами, наприклад, верміліоном, аурипігментом, червоною охрою, ляпіс-лазуром і сульфідом олова.Червоний оксид свинцю(II, IV). Свинцевий сурик як пігмент