Продавець Клебріг - Гіпермаркет хімічної продукції розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
9899 відгуків
Клебріг - Гіпермаркет хімічної продукції
+380 (67) 117-89-00
+380 (99) 117-89-00
+380 (63) 117-89-00
+380 (67) 117-87-77Оптовий відділ
Додати відгук

Харчова добавка Е-300, або ж Аскорбінова кислота

Харчова добавка Е-300, або ж Аскорбінова кислота

Аскорбінова кислота є органічною сполукою. Належить до вітамінних засобів – один з ізомерів кислоти являє собою вітамін С. Кислота широко поширена в природі, утворюється в організмах тварин і рослин природним шляхом. Міститься у великих кількостях в овочах і фруктах. Тривалий недолік аскорбінової кислоти в людському організмі призводить до серйозного захворювання – цинги.

Фізико-хімічні властивості. Білий кристалічний порошок з яскраво вираженим кислим смаком. Відмінно розчиняється у воді – співвідношення 1:3,5, при температурі 100ºC розчинність становить 80%, при 45 ºC – 40%. Погано розчиняється в органічних розчинниках, таких як: етиловий спирт, гліцерин, пропіленгліколь. Не розчиняється в інших органічних розчинниках – ефір, хлороформ, масла, жири. Швидко окислюється киснем повітря, при цьому кристали втрачають свою прозорість, порошок стає темним. Аналогічного схильні до окислення і розчини аскорбінової кислоти, вони дуже нестійкі і на повітрі швидко розкладаються.

 

Застосування

Косметологія

GMP приходит в косметическую промышленность: pharmprom — LiveJournalПоширений компонент уходових косметики, входить до складу засобів для шкіри і волосся:

  • сонцезахисні лінії;
  • відновлюючі маски, тоніки;
  • креми для повік;
  • омолоджуючі засоби.


Затребуваність аскорбінової кислоти як косметичного інгредієнта пояснюється здатністю речовини благотворно впливати на обмінні процеси організму, а саме відновлювати синтез колагенових волокон в шкірі. Завдяки цьому в'янення сповільнюється, зменшуються та зникають зморшки, зміцнюються стінки судин, що покращує колір обличчя. Надає загоює і загальнозміцнюючу дію. Активно бореться з пігментними плямами, освітлює шкіру, нормалізує регенерацію клітин.


Простий спосіб застосування аскорбінової кислоти для оздоровлення шкіри обличчя:

Порошок кислоти розбавити мінеральною водою в рівних пропорціях і залишити на 10 хв. Якщо такий склад почне викликати роздратування, то вміст аскорбінової кислоти слід зменшити вдвічі. Засіб наноситься на обличчя або застосовується у ролі складу для вмивання. При додаванні в нього глюкози засвоюваність вітаміну С значно підвищується.

 

Харчова промисловість

Промышленность Германии в 2020: ведущие отрасли специализацииВикористовується в якості антиоксидантної добавки Е300. Аналогічно застосовуються деякі солі аскорбінової кислоти – аскорбаты (Е301-305). Їх призначення – перешкоджати окислення продукції і забезпечувати необхідний зовнішній вигляд. Головні якісні характеристики кислоти, важливі для харчової промисловості:

  •  зберігає від окислення м'ясні вироби, забезпечує їм характерний червонуватий відтінок, запах і поживну цінність, в тому числі, на тривалий час в упаковці;
  •  у продукті зберігає смакові добавки, а також жирові компоненти, від окислення, перешкоджаючи утворенню гіркоти;
  •  зменшує необхідність у використанні SО2, нітритів і нітратів у технологічних процесу приготування;
  •  стандартизує вміст вітаміну С і натурального антиоксиданту в фруктово-овочевої продукції;
  •  покращує хлібопекарські властивості свіжомеленої борошна, для якої після додавання аскорбінової кислоти не потрібно 1-2 місяців для визрівання після помелу;
  •  потрапляючи в організм разом з їжею, робить позитивний вплив на його стан, зміцнює імунітет і покращує фізичні показники здоров'я.
При використанні аскорбінової кислоти для стандартизації змісту вітаміну З в кінцевому продукті (наприклад, напоях) слід враховувати її антиоксидантну здатність (реагує з вуглекислотою). Існує загальна рекомендація по величині вітаміну С – 70-100% добової дози в одній порції. Таким чином, якщо в 0,2 л напою повинно міститися 70 мг вітаміну (необхідно на добу), з розрахунку на літр слід взяти: 5*70=350 мг плюс ще 100 мг через антиоксидантних взаємодій.

 

З аскорбіновою кислотою нескладно управлятися, однак сформульовані наступні рекомендації щодо її застосування в харчовому виробництві:

  1. Додавати речовина необхідно в кінці технології приготування.
  2. Не використовувати в процесах тривалого нагрівання, а якщо цього уникнути не вдається, то передбачити наддози додається речовини.
  3. Виключити контакт з металом.
  4. Використовувати збіднену киснем воду.
  5. У молочному виробництві краще використовувати натрієву сіль (аскорбат), а не аскорбінову кислоту, щоб уникнути згортання молока.
  6. В танки кислота додається до початку пастеризації або бутилювання.
  7. Додавати аскорбінову кислоту в масу слід у вигляді розчину, використовуючи дозатор.


Рекомендована доза для використання:

  • в м'ясній продукції – 50 г кислоти на 1 центнер м'яса;
  • в борошні – 2-5 г на 1 центнер борошна.


В даний час багатьма державами переглядаються добові норми споживання аскорбінової кислоти, і замість 70 мг тепер встановлюють норму в 100 і навіть 110 мг.

 

Чому варто придбати Аскорбінову кислоту саме від ТМ "Клебріг"?

  • Висока якість продукції.
  • Можливість вибору фасування залежності від потреб. У каталозі нашого сайту за посиланням ви можете придбати зручний для вас варіант.
  • Гнучка система цін: чим більше одиниць придбаного товару, тим нижче ціна продукту. До того ж, на більшість позицій діють спеціальні акційні пропозиції.
  • Наявність сертифіката, в якому можна переглянути всі необхідні дані про продукт.
  • Маркування товару та надійність упаковки.
  • Можливість відправлення у день замовлення Новою поштою і по середах і п'ятницях Укрпоштою.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner