Триполіфосфат натрію для копчення м'ясних виробів
Триполіфосфат натрію – сіль триполіфосфорної кислоти. Абревіатура ТПФН, хімічна формула Na5P3O10. Речовина є продуктом переробки фосфорної кислоти. Промислове і лабораторне отримання відбувається кристалізацією із суміші фосфатів натрію при нагріванні і деяких інших умовах. Нетоксичний, вибухо - і пожежобезпечний.
Натрій триполіфосфат – білий кристалічний порошок або розсипчасті дрібні гранули. Трохи гігроскопічний. Добре розчинний у воді, не розчиняється в етиловому спирті. Утворює різні комплексні сполуки. У воді гідролізується.
Застосування Триполіфосфату натрію ТМ "Клебріг"
Харчова промисловість
Триполіфосфат натрію - найвідоміша сіль-плавитель при виробленні пастоподібної групи плавлених сирів як у вітчизняній, так і в закордонній практиці. Її використовують у чистому вигляді, а також у суміші з іншими солями-плавителями.
Триполіфосфат має високу буферну ємність, створює активну кислотність середовища рН 9,3…9,8, зумовлює сильне набухання білків, бере активну участь в іонній взаємодії з катіонами кальцію, руйнує структуру казеїнової міцели, тим самим сприяє диспергуванню білкового і жирового компонента, підвищує гідратацію білка в процесі плавлення.
Триполіфосфат натрію - гігроскопічний, у його присутності харчові форми добре утримують вологу. Проте у разі передозування триполіфосфату в готовому продукті з'являється лужний присмак.
Є харчовою добавкою Е-451, виступає регулятором кислотності, емульгатором, стабілізатором, фіксатором забарвлення. Виявляє антиоксидантні властивості, забезпечує зв'язування вологи білків. Додається в м'ясну і рибну консервацію для збереження товарного вигляду протягом встановленого терміну.
Інгредієнт у копченостях, варених м'ясних виробах – ковбасах, сосисках, сардельках (дозволена доза 3-5 г/кг виробу). Служить сіллю-плавителем в сирному виробництві (9 г/кг виробу). Широко застосовується в молочних продуктах – вершках, згущеному молоці, сухому та концентрованому молоці, морозиві. Поліпшувач борошняних сумішей і хлібобулочних виробів, готової картоплі-фрі (100 мг/кг). Додається в спеціальні напої для спортсменів (500 мг/кг), кондитерську продукцію і фруктові десерти (800 мг/кг), алкоголь (1 г/кг) і т. д. Використовується як самостійна добавка, так і в поєднанні з іншими.
Існують такі рекомендації щодо застосування натрію триполіфосфату в харчових технологіях:
- м'ясо витримується у теплому розчині ТПФН протягом 10-30 хв.;
- для обробки фаршу, м'ясних напівфабрикатів речовина поєднується з хлоридом натрію, що дає привабливіший вигляд і смак продукту, збільшує термін зберігання, особливо при заморожуванні;
- також у поєднанні з натрій хлором використовується для обробки копченостей зі свинини, виробів з баранини та яловичини, де допомагає утримувати вологу, збільшуючи соковитість, та нарощувати вихід готових виробів;
- використовується для обробки морепродуктів спільно з сорбатами калію і лимонною кислотою, де пригнічує мікроби, грибкові цвілі, перешкоджає дріжджовову утворенню.
Інші сфери застосування
Хімпром. Завдяки властивостям емульгування та розщеплення жирів, є компонентом синтетичних миючих, прально-миючих складів та засобів для посудомийних машин.
Застосування в побуті, дезінфекція та відбілювання. Входить до складу професійних відбілювачів, дезрозчинів. Може використовуватися як самостійний засіб. Для ручного миття достатньо 0,5% водного розчину, для машинної обробки 1%, а також для прання домашнього текстилю, одягу, миття сильно забрудненого посуду, чищення сантехніки. Для прання білизни рекомендується попереднє замочування протягом декількох годин, для цього використовується 0,5 склянки порошку ТПФН на 10-12 л. Потім потрібно попрати річ та рясно ополоснути.
Речовина дозволена як чистячий і дезінфікуючий на торгових продовольчих підприємствах. Після використання залишки засобу слід ретельно видалити.
Чому варто придбати Триполіфосфат натрію саме від ТМ “Клебріг”?
- Висока якість продукції.
- Можливість вибору фасування залежно від потреб. В каталозі нашого сайту за посиланням ви можете придбати зручний для вас варіант.
- Гнучка система цін: що більше одиниць придбаного товару, то нижча ціна товару. До того ж, більшість позицій діють спеціальні акційні пропозиції.
- Наявність сертифіката, де можна переглянути всі необхідні дані про продукт.
- Маркування товару та надійність упаковки.
- Можливість відправлення в день замовлення Новою поштою та по понеділках, середах та п'ятницях Укрпоштою.
- Тартразин. Водорозчинний харчовий барвник для створення яскравих лимонно-жовтих продуктівТартразин дуже популярний водорозчинний барвник у харчовій, косметичній та фармацевтичній галузях промисловості. Він надає продуктам стабільне яскраве жовте забарвлення, а також у поєднанні з іншими барвниками створює низку інших кольорів - від зеленого до коричневого. Найчастіше тартразин використовують у виробництві кондитерських виробів, алкогольних та безалкогольних напоїв, макаронів, молочних виробів, сирів, кетчупів, соусів, драже, морозива, джемів, пюре у концентрації 50-100 мг/кг.Тартразин. Водорозчинний харчовий барвник для створення яскравих лимонно-жовтих продуктів