Харчова добавка для схуднення. Рецепти застосування гуарової камеді в кулінарії
Гуарова камідь відноситься до полісахаридів і добре розчинних речовин. За своїм хімічним складом камідь гуара подібна камеді ріжкового дерева (харчова добавка E 410). Вона являє собою полімерне з'єднання, яке містить залишки галактози. При цьому гуарана досить жорсткий і має підвищену еластичність і добре розчинний у воді. Завдяки цьому, добавка E 412 вважається дуже вигідним емульгатором і стабілізатором. Також ця добавка відрізняється хорошою стійкістю при циклі заморожування і розморожування продуктів.
Видобувають гуарову камедь з гуарових бобів (стручків індійської акації), які вирощуються переважно в Індії та Пакистані. Приблизно 80% світової продукції гуарової камеді надходить саме з Індії. Також гуарову смолу виробляють в США, Африці, Канаді та Австралії.
Вплив на організм. Добавка Е412 від ТМ Клебріг сприяє детоксикації організму, виводить шкідливі бактерії, з'єднання з тяжкими металами, токсинами, служить коагулянтом – підвищує швидкість осадження частинок у розчинах. При споживанні гуарової камеді відзначається зниження апетиту, зниження холестерину в крові. Речовина вважається гіпоаллергеном, оскільки всмоктується кишечником в мінімальних дозах. Тим не менш, в якості харчової добавки використовується з обережністю, в тому числі, в препаратах для схуднення.
Позитивно впливає на мікрофлору кишечника, нормалізує перистальтику. Служить джерелом дієтичного волокна, частка якого в сухій речовині гуарової камеді досягає 80%, воно прискорює насичення організму, притупляючи апетит. Подібні механізми включаються під час засвоєння цукрів – завдяки присутності Е412, їх всмоктуваність кишечником сильно знижується, що позитивно позначається на самопочутті хворих на діабет.
У продажі зустрічаються модифіковані форми гуарової камеді, наприклад, ферментовані, катіонний гуар, гідропропил гуар.
Застосування в харчовій промисловості
Це найпоширеніший напрям використання гуарової камеді ТМ Клебріг. Головні галузі:
- молочна – приготування морозива, йогуртів, сирів, молока, кефіру;
- виробництво соусів – кетчупів, заправок, майонезу;
- виготовлення кондитерських виробів, джемів, желе, сиропів і соків, десертів, в тому числі, заморожених;
- хлібопечення (поліпшувач тіста) і безглютенова продукція;
- дитяче та дієтичне харчування;
- продукти для діабетиків;
- виробництво приправ, супів швидкого приготування;
- м'ясне і рибне виробництво, консервація;
- використовується в якості сполучного агента у виробництві кормів для домашніх вихованців.
Добавка Е412 ТМ Клебріг підвищує стійкість продукції до зовнішніх впливів, дозволяє зберігати привабливий товарний вигляд. Своєю присутністю вона не тільки регулює в'язкість, але також:
- Надає кремоподібну і однорідну консистенцію, що важливо для низькокалорійної молочної продукції.
- Підвищує еластичність м'ясних виробів та підвищує їх стійкість до втрати вологи.
- Запобігає утворенню кристалів льоду всередині швидкозаморожених продуктів.
- Сприяє зростанню обсягу сировиробництва.
- Збільшує терміни зберігання.
Гаурова камідь ТМ Клебріг в домашній кулінарії
Гуар – популярний інгредієнт страв домашньої кухні. Існують деякі рекомендації по дозуванню, перевірені господинями. Наприклад, при хлібопеченні порошок гуарової камеді додається для поліпшення якості тесту з розрахунку на 1 склянку борошна для приготування:
- печива – 0,25-0,5 чайної ложки;
- тортів і млинців – 3/4 чайної ложки;
- кексів і хліба швидкого приготування – 3/4 чайної ложки;
- хліба – 1,5-2 чайної ложки;
- тіста для піци – 1 столова ложка.
Гуарова камідь не має ні смаку, ні запаху, його калорійність мізерно мала. Завдяки цьому гуарова камідь ТМ Клебріг визнана кращим загущувачем, який використовуються в сучасній харчовій промисловості.
У свою чергу, він дозволяє зменшити втрату вологи при термообробці і подальшому зберіганні готового продукту, а також володіє високою економічністю в порівнянні з іншими гідроколоїдами. Речовина має достатню твердість і підвищену еластичність, добре розчиняється у воді. Завдяки цим властивостям визнається досить ефективним емульгатором і стабілізатором. У кондитерській справі використовується в якості покращувача тіста, підвищує термін зберігання продукту, а також використовується для виробництва плівок і додання хрусткої і розсипчастої структури готового тіста.
Приклади домашніх рецептів страв з додаванням гурана ТМ Клебріг
Морозиво
- 2 стол. ложки цукру і чайн. ложку гуарової камеді додати в 1 літр молока;
- добре збити;
- після появи бульбашок розкласти по формах;
- помістити в морозильну камеру до повного застигання.
Майонез
Для приготування цього популярного соусу або заправки на його основі буде потрібен блендер:
- перемішати в ємності блендера 1 яйце, 50 г рослинного масла, додати в масу 3 г гуарана;
- гарненько збити до повного і рівномірного загустання;
- влити 0,15 л нежирного кефіру, 2 стол. ложки винного оцту, 30 г готової гірчиці, сіль;
- за бажанням можна додати трохи цукру, але необов'язково;
- ще раз все збити, щоб знову отримати однорідну масу.
Для інших продуктів і страв з розрахунку на 1 л рідини:
- гарячі соуси, рагу, підливи – 1-3 чайних ложок;
- холодні продукти (заправки, морозиво, пудинги) – близько 1-2 чайних ложок.
- Для супів – рекомендація близько 2 чайних ложок на 0,25 л рідини.
- У стравах, де потрібно замінити кукурудзяний крохмаль, використовується 1/8 частин від необхідної рецептури.
Нафтова промисловість
Гуаровая смола затримує вологу в буровому розчині з більшою ефективністю при більш низькій ціні в порівнянні з аналогами. Вона забезпечує в'язкість бурового розчину, суспензії бентонітову глину. Широко використовується на свердловинах через низьку вартість, однак дещо поступається ксантанової камеді в плані стійкості до нагрівання понад 100 ° C.
Один з варіантів використання гуара - при видобутку нафти шляхом гідравлічного розриву пласта:
1. У свердловину закачується розклинювальний склад, що містить пісок в суміші з суспензованим розчином гуара, для розширення тріщин в породі.
2. Після завершення процесу розриву і просочування нафти або газу, розчин гуарової камеді вимивають з породи.
У нафтовій промисловості в операціях ГРП, роботах з підвищення нафтовіддачі пластів у вигляді розчину, який володіє високою пластичною в'язкістю, що утворює міцні пов'язані гелі (при неважкому зшиванні сполучені бівалентних металів, наприклад боратами) з 3-4х кратному збільшенні в'язкості. Забезпечує відмінну несучу здатність для закачування піску і проппанта в тріщини, що утворюються при гідророзриві пласта.
Чому варто придбати Гуарову камідь саме від ТМ "Клебріг"?
- Висока якість продукції.
- Можливість вибору фасування залежності від потреб. У каталозі нашого сайту за посиланням ви можете придбати зручний для вас варіант.
- Гнучка система цін: чим більше одиниць придбаного товару, тим нижче ціна продукту. До того ж, на більшість позицій діють спеціальні акційні пропозиції.
- Наявність сертифікату, в якому можна переглянути всі необхідні дані про продукт.
- Маркування товару і надійність упаковки.
- Можливість відправки в день замовлення Новою поштою і по середах і п'ятницях Укрпоштою.
- Ефективний засіб для видалення вапняного нальоту: ідеальне рішення для чорних раковин та інших поверхоньШукаєте, як швидко та ефективно позбутися вапняного нальоту? Наш засіб Limescale Cleaner від Klebrih Chem для видалення вапняного нальоту забезпечує миттєвий результат і тривалий захист. Ідеально підходить для чорних раковин, кухонь і ванних кімнат. Замовляйте якісний продукт вже сьогодні та забудьте про наліт надовго!Ефективний засіб для видалення вапняного нальоту: ідеальне рішення для чорних раковин та інших поверхонь