Продавець ТМ Клебріг - Гіпермаркет хімреактивів розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
8683 відгуків
ТМ Клебріг - Гіпермаркет хімреактивів
+380 (67) 117-89-00
+380 (99) 117-89-00
+380 (63) 117-89-00
+380 (67) 117-87-77Оптовий відділ
Додати відгук

Дієтичний цукор – фруктоза. Приємна на смак і тільки краща за властивостями за цукор

Дієтичний цукор – фруктоза. Приємна на смак і тільки краща за властивостями за цукор

Фруктоза або ж «фруктовий цукор», це природний моносахарид, який міститься у фруктах, овочах та міді. Промислово фруктозу роблять з кукурудзяного крохмалю, або з бурякового або тростинного цукру. Кристалічна фруктоза використовується в якості об'ємного підсолоджувача, і має цілий ряд переваг під час використання в харчовій промисловості: високий рівень очищення (99,6 %); приємний солодкий смак, без будь-яких сторонніх присмаків і післясмаку; солодше цукру в 1,1 – 1,7 рази (в залежності від температури розчину); посилює фруктові смаки; володіє найбільш високою розчинністю серед цукрів; завдяки своїй низькій молекулярній масі ефективно знижує активність води і утримує її у виробах, одночасно сповільнюючи розвиток мікроорганізмів.

 

Сфери застосування Фруктози ТМ "Клебріг"

Напої та сиропи

Коефіцієнт солодкості фруктози в напоях залежить від температури. З урахуванням високого коефіцієнта солодкості фруктози, в холодних напоях її дозування вдається знизити в 1,3 рази порівняно з цукром. Заміна цукру на фруктозу, таким чином, дозволяє на третину зменшити калорійність напоїв. Фруктоза добре поєднується за смаком з екстрактом стевії, що дозволяє, як мінімум, ще вдвічі знизити калорійність напою.

У гарячих напоях, особливо в напоях на основі какао, кави і цикорію (наприклад, гарячий шоколад, капучино і т. п.), фруктоза надає м'який смак, посилюючи теплі смако-ароматичні ноти і пом'якшуючи гіркоту інших компонентів. У соковмісних напоях фруктоза гармонійно доповнює солодкість фруктів, посилюючи смако-ароматичну композицію напою і повноту його «основи». В сиропах, алкогольних і безалкогольних бальзамах, лікерах, фруктоза має перевагу перед цукром завдяки своїй високій розчинності, що виключає ризик кристалізації за низьких температур зберігання навіть у рідинах з високим вмістом сухих речовин. Крім того, консервуюча здатність фруктози в розчинах в два рази вище, ніж у цукру, що дозволяє виключити ризик дріжджового бродіння і розвитку цвілевих грибів. В ізотонічних напоях і в питних гелях підбір правильного поєднання фруктози з глюкозою, сахарозою чи мальтодекстрином дозволяє збільшити на третину швидкість засвоєння організмом вуглеводів. Це важливо для атлетів, яким необхідно швидко відновлювати енергію (цукру), воду і електроліти під час тривалих тренувань на витривалість.

Фруктоза активно зброджується дріжджами та бактеріями в анаеробних умовах із утворенням вуглекислого газу, що може бути використане у виробництві бутильованих ферментованих напоїв.

 

В кондитерських виробах

Мучные кондитерские изделия: польза и вред. Чем заменить мучные изделияЗаміна цукру на фруктозу в борошняних кондитерських виробах дозволяє збільшити м'якість і досягти більшого підрум'янення борошняних кондитерських виробів в процесі випічки. Ці властивості фруктози можуть бути особливо корисні для виробів, які після випічки повинні мати густішу консистенцію і темний колір. Прикладами таких виробів є шоколадні тістечка брауні, шоколадний бісквіт і шоколадні пряники. Часткова заміна цукру на фруктозу дозволяє запобігти черствінню традиційних видів кондитерських борошняних виробів протягом строку їх зберігання.

Фруктоза більш активно, ніж цукор, бере участь в реакції Майяра, що відбувається між амінокислотами і цукрами в процесі нагрівання, в ході якої виникає привабливий запах, колір і смак свіжої випічки. Вироби на фруктозі сильніше підрум'янюються під час випікання.

За необхідності зниження рівня солодощі кондитерських виробів на фруктозі, можлива заміна частини фруктози на розчинні харчові волокна з цикорію. Це також дозволяє знизити вміст вуглеводів і збільшити кількість харчових волокон у виробах.


Застосування в молочних десертах

Десерт Три молока: рецепт от Анастасии Кобыляцкой | МастерШефФруктоза має вдвічі меншу молекулярну вагу, ніж цукор. Із погляду застосування у виробництві морозива, фруктоза має більш високу здатність запобігати утворенню кристалів льоду. Крім того, фруктоза істотно знижує температуру замерзання і відмінно підходить для м'яких сортів морозива.

У фруктовому і шоколадному морозиві фруктоза розширює смако-ароматичний профіль продукту, посилюючи як шоколадні тони, так і відчуття натуральності фруктових добавок. У йогуртах та молочних десертах фруктоза підвищує солодкість, посилює вершковість і фруктові смаки. З урахуванням цього фруктоза часто використовується в наповнювачах (начинках), що промислово випускаються для виробництва солодких фруктових йогуртів. З урахуванням більш високої солододкості фруктози можливе зменшення дозування порівняно з цукром, і, відповідно, зниження калорійності кінцевого продукту.

В десертах фруктоза збільшує в'язкість крохмалю швидше і досягає більш високої кінцевої в'язкості, ніж сахароза. Це може бути перевагою в рецептурі пудингів і подібних в'язких продуктів.

У молочні продукти, крім фруктози, також додають лактозу. Читайте статтю про те, що таке лактоза і навіщо її варто додавати в харчові продукти.

 

Чому варто придбати Фруктозу саме від ТМ “Клебріг”?

  • Висока якість продукції.
  • Можливість вибору фасування залежно від потреб. В каталозі нашого сайту за посиланням ви можете придбати зручний для вас варіант.
  • Гнучка система цін: що більше одиниць придбаного товару, то нижча ціна товару. До того ж, більшість позицій діють спеціальні акційні пропозиції.
  • Наявність сертифіката, де можна переглянути всі необхідні дані про продукт.
  • Маркування товару та надійність упаковки.
  • Можливість відправлення в день замовлення Новою поштою та по понеділках, середах та п'ятницях Укрпоштою.

  • Танін. Харчова добавка Е 181
    Танін. Харчова добавка Е 181
    Танін застосовують у промисловості як барвник для текстилю, а також у виробництві фарб (ферумгалатні чорнила). У харчовій промисловості - для освітлення вина, пива, фруктових соків, як антиоксидант та коагулянт. У фармацевтиці - для виробництва в'яжучих і протизапальних засобів
    Танін. Харчова добавка Е 181
  • Диметилсульфоксид (ДМСО)
    Диметилсульфоксид (ДМСО)
    ДМСО - апротонний полярний розчинник з низькою токсичністю, його можна знайти у будь-якій хімічній, біологічній та фармакологічній лабораторії
    Диметилсульфоксид (ДМСО)

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner