5 рецептів виготовлення тютюну для кальяну

Відповідно до джерел існує кілька способів виготовлення тютюну для кальяна.Основними інгредієнтами п'яти рецептур тютюну для кальяну, виготовлених за американським патентом, є:
- наповнювач - тютюн, целюлозні волокна з бурякового жому, стебел кукурудзи і плевел пшениці;
- соус, що складається з:
- вуглеводоутримуючих компонентів - цукру, патоки, солодового сиропу, кукурудзяного сиропу, меду;
- помякшувачів (зволожувачів) - гліцерину, сорбіту, пропіленгліколю, полідекстрозу, маннітолу, триацетину;
-підсилювача смаку - ванільного порошку;
- консервантів - бензоату натрію, пропіонової кислоти, сорбінової кислоти, діоксиду сірки;
- харчових підкислювачів, використовуваних для приготування водневмісткого компоненту - лимонної кислоти ТМ "Клебріг", аскорбінової кислоти ТМ "Клебріг", винної і молочної кислоти ТМ "Клебріг";
-ароматизатора для надання аромату кальянної суміші - «Яблуко», «Аніс», «Полуниця», «Змішані фрукти», «Шоколад», «Тютюн»; ж) синтетичного ароматизатора - ментолу;
- барвника - червоного, червоно-коричневого, коричнево-червоного і чорно-коричневого.

У першій рецептурі використовується тютюн, подрібнений до ширини волокна 20 мм в обсязі 22,2%, в якості водовмісткого компонента використовується в обсязі 18,8% інвертний сироп, виготовлений з води і тростинного цукру, який нагрівають при температурі 60 з додаванням лимонної кислоти ТМ "Клебріг". 43% використовується в рецептурі такі зволожувачі: пропіленгліколь - 0,8%, гліцерин ТМ "Клебріг" - 42,1%, при чому частина (13,2%). У рецептурі використовується консервант - бензоат натрію - 0,16% і кілька ароматизаторів (15,5%): «Яблуко» - 5,9%, «Ментол» - 9,5% і ванілін -0,16%.
Рецепт 2
У другій рецептурі використовується тютюн 16,4% та у якості целюлози - 12,6% буряковий жом подрібнений до ширини волокна 30 мм, 11,9% інвертного сиропу, виготовленого з води і патоки з додаванням 0,3% аскорбінової кислоти Тм "Клебріг "і нагріванні при 60С, 49,8% зволожувачів з яких 0,2% полідекстроза і 49,6% сорбіту, з яких 18,2% додається перед упаковкою, консервантом обрана пропионовая кислота - 0,8%, додається 0,3% коричнево-червоного барвнику та ароматизатори: «Ментол» - 7,6% і ванілін - 0,21%.

У третій рецептурі використовується волокно шириною 40мм з тютюну (53,3%), 6,8% інвертного сиропу з води і солодового сиропу при нагріванні при 70С до отримання світло-коричневого розчину з додаванням 0,6% фумарової кислоти, консервантом обрана 0, 2% сорбінова кислота, застосовується 0,7% коричневий барвник і 14,2% ароматизатори - «Аніс» - 14% і ванілін - 0,2%. Вологість готового продукту становить 30%, інвертний сироп зі ступенем інверсії - 40%.
Рецепт 4
У четвертій рецептурі використовується 5% тютюнового волокна шириною 25 мм, 10,1% водовмісткого компонента - інвертного сиропу виготовленого з води, кукурудзяного сиропу, що нагрівається при температурі 75С до отримання світло-коричневого кольору з додаванням 0,55% виннокам’яної кислоти, консерванту бензоату натрію ТМ "Клебріг" 3%, червоно-коричневого барвника (1,1%) і ароматизаторів: «Полуниця» - 12%, ванілін 1,02%. При цьому вологість тютюну для кальяну складатиме - 15%,а інвертний сироп зі ступенем інверсіі - 35%.
Рецепт 5
У п'ятій рецептурі тютюну для кальяну використовувався тютюн 10,1% і 5,1% пшеничний плевел, який застосовувався в якості целюлозовмісного компонента. Наповнювачі подрібнювалися на волокна шириною 35 мм. Інвертний сироп (19,1%) виготовляють з меду і води з нагріванням до 80С до отримання світло-коричневого кольору розчину, в нього додають 0,23% молочної кислоти. У рецептуру входить 0,56% консерванту - пропановая кислота, 1,9 чорнокорічневого барвника і 1,2% ароматизаторів: «Суміш фруктів» - 0,6% і ванілін - 0.6%.
- Каустична сода: застосування, інструкція та заходи безпекиКаустична сода – універсальний лужний засіб, який використовується у промисловості, побуті та виробничих процесах. Вона ефективно очищує труби, допомагає у миловарінні та застосовується в сільському господарстві. У цій статті ми розглянемо всі способи її використання, безпечні методи застосування та важливі рекомендації.Каустична сода: застосування, інструкція та заходи безпеки
- Лимонна кислота: застосування у харчовій промисловості, побуті та інших сферахЛимонна кислота – універсальний інгредієнт, який широко використовується в харчовій промисловості, косметології, медицині та побуті. Дізнайтеся, як вона допомагає зберігати продукти, очищати поверхні та покращувати якість випічки. У цій статті ми розглянемо її основні властивості та ефективне застосування.Лимонна кислота: застосування у харчовій промисловості, побуті та інших сферах