Сорбінова кислота для напоїв. Користь добавки Е-200
Сорбінова кислота (2,4-гександиеновая кислота) — одноосновная ненасыщенная карбонова кислота аліфатичного ряду. Сорбінова кислота — це харчова добавка, синтетичний консервант (Е200), являє собою кислуваті на смак моноклінні безбарвні кристали, слабо пахнуть і нерозчинні у воді. Кристали сорбінової кислоти добре розчиняються в спирті.
З якою метою використовують Сорбінову кислоту в харчовій промисловості?
Сорбінова кислота належить до ненасичених одноосновным кислот. Сфери її застосування різні. Застосування в більшій мірі пов'язане з харчовою галуззю. Тут вона зустрічається у вигляді добавок Е200. Сорбінова кислота (консервант Е200) покращує якість продукції, збільшує термін її зберігання, запобігає виникненню плісняви та потемніння. Крім цього, її застосовують при проведенні дезінфекції для упаковок і тари. Основними продуктами, куди вносять сорбінову кислоту є безалкогольні та алкогольні напої; різні соки і кондитерські вироби; випічка та сирокопчені вироби.
Сорбінова кислота застосовується з метою консервації та запобігання пліснявіння хлібобулочних, кондитерських виробів (мармелад, джеми, варення, креми), а також зернистої ікри, сирів, напівкопчених ковбас і при виробництві згущеного молока для запобігання його потемніння. Так само застосовується для обробки пакувальних матеріалів для харчових продуктів.
Основна дія сорбінової кислоти, за яку добавку цінують виробники харчових продуктів – гальмування розвитку патогенної мікрофлори, в основному, бактерій і грибів. При цьому корисні мікроорганізми (навіть знаходяться в кишечнику) не страждають, властивості страв, напівфабрикатів та інгредієнтів не змінюються. В результаті значно збільшується термін зберігання продукції.
У харчовій промисловості Сорбінова кислота і її солі застосовуються при виготовленні продуктів харчування, щоб запобігти їх мікробіологічну псування. З'єднання затребуване в кондитерському виробництві, де багато цукру і завжди є ризик бродіння. Адже консервант особливо ефективний проти плісняви, дріжджів, меншою мірою проти бактерій. Для посилення захисних функцій часто вживають суміш бензоату натрію і сорбат калію. Таку комбінацію використовують при консервуванні риби. Е200 практически не влияет на вкус и запах пищи, считается наиболее безопасной из длинного списка противомикробных средств.
Польза и вред Сорбиновой кислоты ТМ “Клебріг”
Пищевая добавка E 200 обладает антимикробными свойствами, не токсична, не канцерогенная. В разумных дозах сорбиновая кислота оказывает положительное влияние на организм человека, повышая иммунитет и способствуя детоксикации организма. Благодаря этим свойствам добавка E 200 широко используется в пищевой промышленности как консервант, позволяя увеличить сроки хранения продуктов питания.
Харчова добавка сорбінова кислота володіє корисними властивостями – але це правило поширюється тільки на натуральний продукт. Консервант, синтезований синтетично, не володіє позитивним впливом, але добре засвоюється організмом.
А ось натуральний продукт можна охарактеризувати і з позитивних сторін: підвищує опірність організму до захворювань; Покращує імунітет, Виводить токсини і шлаки; Гальмує розвиток патогенної мікрофлори в шлунково-кишковому тракті.
Норми внесення
Допустимое ее содержание в пищевых продуктах составляет от 0,1 до 0,2%. Следовательно, Е200 активно используется при производстве:
- Консервация фруктов и овощей – 200 г/100 кг;
- Изготовление колбасных изделий – 80 г/100 кг;
- Обработка мясного фарша, птицы и пельменей – 100 г/100кг;
- Дозировка сорбиновой кислоты в кондитерском производстве и изготовлении хлебобулочной продукции – 200 г/100 кг;
- Обработка замороженных овощей и фруктов – 60-100 г/100 кг;
- Переработка рыбных продуктов (морепродукты, икра, консервы, заморозки) – от 60 до 100 г/100 кг;
- Сорбінова кислота у вині додається в кількості 200 г на 100 літрів;
- Молочні і кисломолочні продукти, згущене молоко, тверді та плавлені сири - 60-100 г/100кг;
- Фруктові соки – 50 г/100 кг;
- Соуси, джеми, гірчиця, варення, майонез – 100 г/100 кг.
Безумовно, безпечна норма 12,5 мг на 1 кг маси тіла. Умовно безпечна норма 25 мг на 1 кг.
Інші сфери застосування Сорбінова кислота
- Крім цих сфери застосування вона використовується і для виробництва гуми і масел.
- Добавляют кислоту в косметические и лекарственные средства. Это связано с тем, что она выполняет биоцидное действие и поэтому предотвращает развитие плесневых и дрожжевых бактерий.
- Наблюдается применения сорбиновой кислоты и в виноделии. Также сорбиновую кислоту могут добавлять при создании жевательного табака.
- Обладает способностью легко растворяться в почве.
- Антибактериальные свойства сорбиновой кислоты положительно влияют на организм, за счет уничтожения ненужных микроорганизмов. Однако, не следует забывать о безопасности.
К основным продуктам, в которых используется добавка E200, можно отнести соки, безалкогольные напитки, кондитерские и хлебобулочные изделия, зернистую икру, колбасные изделия, сгущенку и другие продукты.
Чому варто придбати Сорбінову кислоту саме від ТМ “Клебріг”?
- Висока якість продукції.
- Можливість вибору фасування залежно від потреб. У каталозі нашого сайту за посиланням ви можете придбати зручний для вас варіант.
- Гнучка система цін: що більше одиниць придбаного товару, то нижча ціна товару. До того ж, більшість позицій діють спеціальні акційні пропозиції.
- Наявність сертифіката, де можна переглянути всі необхідні дані про продукт.
- Маркування товару та надійність упаковки.
- Можливість відправлення в день замовлення Новою поштою та по середах та п'ятницях Укрпоштою.
- Інулін. Харчове волокно, пребіотик, жиро- і цукрозамінникВживання інулін сприяє зниженню рівня глюкози, холестерину й тригліцеридів у крові, зв’язує шкідливі речовини, сприяє відновленню ушкодженої стінки судин, поліпшує кровопостачання, нормалізує обмін речовин. Як пребіотик позитивно впливає на біфідобактеріальну мікрофлору ШКТ, підтримуючи життєдіяльність біфідофлори, він перешкоджає розмноженню сальмонел і колібактерій. Виявляє імуномодулювальну, протипухлинну та протизапальну активність.Інулін. Харчове волокно, пребіотик, жиро- і цукрозамінник
- Амоній тіоціанат. Застосування в аналізіАмоній тіоціанат – це безбарвна кристалічна речовина, яка широко використовується в хімічному аналізі, органічному синтезі та інших галузях.Амоній тіоціанат. Застосування в аналізі