Продавець Клебріг - Гіпермаркет хімічної продукції розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
9933 відгуків
Клебріг - Гіпермаркет хімічної продукції
+380 (67) 117-89-00
+380 (99) 117-89-00
+380 (63) 117-89-00
+380 (67) 117-87-77Оптовий відділ
Додати відгук

Лактоза - цінне джерело енергії для організму людини. За яких умов лактоза може нашкодити нашому організму?

Лактоза - цінне джерело енергії для організму людини. За яких умов лактоза може нашкодити нашому організму?

Молочні продукти та молоко є джерелом найважливішої для харчової промисловості речовини – лактози. Це не що інше, як вуглевод із групи дисахаридів, інша назва якого – молочний цукор. Лактоза справді солодка на смак, але сила цієї насолоди менша, ніж у звичайного цукру приблизно втричі. З біологічної точки зору ця речовина виконує багато корисних функцій. В організмі людини та інших ссавців, лактоза має властивість стимулювати метаболічні процеси, прискорювати засвоєння мінералів та вітамінів. Крім того, вона служить живильним середовищем для розвитку корисної мікрофлори кишечника – саме завдяки їй біфідобактерії та лактобактерії починають розмножуватися.

Для отримання лактози молочну сироватку піддають багатоетапній обробці. Сировину випарюють і відправляють у сушильну установку - вальцеву або розпилювальну. В результаті утворюється дрібнодисперсний порошок, колір якого може змінюватись від білого до кремового.

 

Сфери застосування Лактози ТМ "Клебріг"

Основні споживачі лактози - компанії з виробництва поживних сумішей для тварин та дитячого харчування. Висока цінність молочного цукру та доведена користь для організму зробила його невід'ємним інгредієнтом у продуктах такого роду.

У хлібопекарській галузі лактоза також поширена, її включають у більшість рецептур з метою покращення характеристик та зовнішнього вигляду готових виробів. Лактоза робить тісто більш об'ємним і надає поверхні хлібобулочних виробів привабливої ​​скоринки апетитного золотистого відтінку.

Кондитерські вироби не обходяться без лактози у складі. Добутий із молока цукор позитивним чином впливає на смак продукції, підкреслює природні відтінки фруктів та ягід у мармеладах, желе та цукерках. Білий цукор може бути замінений молочним у значній частині загального обсягу – приблизно наполовину.

Ковбаси, сосиски, паштети, інші м'ясні напівфабрикати – до складу цих категорій продуктів виробники додають лактозу. У цьому випадку вона виступає як стабілізуючий компонент – консистенція продуктів стає одноріднішою, а термін придатності збільшується. Насолода лактози до всього пом'якшує і балансує солоний смак ковбас.

Додають лактозу також в алкогольні напої. Вона має різноспрямовану дію: покращує смак, роблячи його приємнішим і менш різким, а ще усуває негативні ефекти етилового спирту.

Ще одна властивість лактози – здатність утримувати запахи – зробила її основою для харчових смако-ароматичних добавок, без яких сьогодні не обходяться найрізноманітніші категорії товарів.

 

Шкідлива чи корисна лактоза?

Лактоза, пакет 1 кг от производителя (цена: 290 руб.) | ООО «Грейнрус»Лактоза – це енергоджерело. Потрапляючи всередину, цей олігосахарид піддається метаболізму та допомагає енергії вивільнятися. Додатково зберігає білкові запаси. Якщо лактоза, як і інші вуглеводи, надходить у нормальних обсягах, тілу не доводиться задіювати як паливо протеїни, і ті отримують можливість накопичуватися в м'язовій масі.

Додатково білки можуть без труднощів здійснювати ряд інших, не менш цінних для організму завдань:

  • стимулятор набору ваги. Не всім треба худнути. У когось є протилежна проблема – надто мала маса тіла. Якщо калорії споживаються у значних розмірах, а спалюються у менших, це призводить до відкладення їх надлишку у жировій формі. Тобто, якщо лактоза надходить в обсягах, що перевищують потрібні, відбувається трансформація цукру в жирову тканину. Як наслідок, вага збільшується.
  • помічник для кишечника, який забезпечує і належну підтримку кишковій мікрофлорі, і благотворно відбивається на ростових процесах лактобактерій, у функціональних обов'язках яких – запобігання гнильним проявам у кишечнику;
  • сильний стимулятор, який забезпечує належне функціонування нервової системи;
  • засіб для профілактики недуг серцево-судинної системи.
  • Містить глюкозу, яка є легко засвоюваним джерелом енергії для людини та багатьох тварин
  • Сприяє засвоєнню кальцію, магнію, заліза в організмі
  • Захищає від карієсу

Дана речовина протипоказана тільки в тому випадку, якщо травний тракт не в змозі його повноцінно засвоювати. Відсутність можливості засвоювати лактозу організмом обумовлюється недостатньою кількістю цього ферменту. Нестача лактози веде до її непереносимості. Непереносимість лактози спостерігається у 20% жителів Європи. Майже всі жителі Південної Америки мають непереносимість лактози, яка ніяк не позначається на стані їхнього здоров'я.

 

Непереносимість лактози

Непереносимость лактозы. Что это такое?В окремих випадках в організмі людини відсутні ті ферменти, які провокують розщеплення лактози на більш прості компоненти для засвоєння цукру. У цьому випадку можна говорити про непереносимість моногідрату лактози.

Відсутність можливості розщеплювати лактозу притаманне як окремим людям, і навіть окремим народам. Також відомо, що проблеми із засвоєнням цього вуглеводу виникають і у людей старшого віку.

 

Існує три різні типи непереносимості:

Первинний. Вона залежить від віку людини. Що старше стає організм, то сильніше знижується вироблення ферменту у ньому.

Вторинна. Виникає внаслідок хвороб, травм та порушень роботи організму. Подібна непереносимість може як зберегтися на все життя, так і послабитись або повністю пройти з часом.

Тимчасова. Пов'язаний, насамперед, із проблемами недоношеності немовлят, оскільки вироблення ферменту починається з певного місяця розвитку плода. Згодом при отриманні належного лікування організм дитини дозріває, фермент починає вироблятися у потрібній кількості, і непереносимість лактози пропадає.

Непереносимість має симптоми, подібні до різних людей. Вони насамперед пов'язані з травною системою. Основні ознаки непереносимості лактози – це діарея, здуття живота та метеоризм після вживання продуктів із цією речовиною. У поодиноких випадках може виявлятися нудота та блювання. Пацієнт відчуває сильну тяжкість у животі. Непереносимість лактози можна сплутати з іншою хворобою, зі схожими на перший погляд характеристиками – алергією на молоко. Але ці дві хвороби відрізняються один від одного не тільки перебігом і способами лікування, а й симптомами. Тому, перш ніж намагатися самостійно діагностувати у себе якусь із цих хвороб, необхідно пройти діагностику фахівця.

 

Як дізнатись, чи містить продукт моногідрат лактози?

На продуктах з цією речовиною вказуватиметься наявність сухого молока або сироватки.

Отже, моногідрат лактози є корисною речовиною, яка потрібна нашому організму. Однак якщо організм не в змозі його переробити, у людини виникають неприємні симптоми, перераховані вище. Якщо людина повністю не переносить лактозу, їй слід ретельно вивчати склад продуктів та медикаментів.

 

Чому варто придбати Лактозу саме від ТМ “Клебріг”?

  • Висока якість продукції.
  • Можливість вибору фасування залежно від потреб. В каталозі нашого сайту за посиланням ви можете придбати зручний для вас варіант.
  • Гнучка система цін: що більше одиниць придбаного товару, то нижча ціна товару. До того ж, більшість позицій діють спеціальні акційні пропозиції.
  • Наявність сертифіката, де можна переглянути всі необхідні дані про продукт.
  • Маркування товару та надійність упаковки.
  • Можливість відправлення в день замовлення Новою поштою та по понеділках, середах та п'ятницях Укрпоштою.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner