Мальтодекстрин для набору ваги, як його використовують у виробництві пива
Мальтодекстрин є продуктом часткового гідролізу (біоконверсії) крохмалю і виробляється в порошкоподібній або агломерованій формі. Мальтодекстрин є порошок білого або з кремуватим відтінком кольору, з властивим смаком і запахом, добре розчинний у воді. Мальтодекстрин складається із суміші простих та складних вуглеводів.
Застосування Мальтодекстрину ТМ "Клебріг" у кондитерській промисловостіУ сучасній кондитерській промисловості застосовується широкий спектр мальтодекстринів (з різними показниками ДЕ), причому, не тільки як замінники сахарози, але і для коригування якостей кінцевого продукту.
Багатофункціональність властивостей мальтодекстрину забезпечує високу якість та технологічність продуктів, одночасно підвищуючи ефективність кондитерського виробництва. Найзатребуваніші якості – здатність надавати виробам необхідну в'язкість та структуру, забезпечувати чудові органолептичні властивості. Крім цього, мальтодекстрин дає можливість керувати процесом кристалізації цукру, що сприяє збільшенню терміну збереження споживчих характеристик у продуктах.
Мальтодекстрини мають і особливі унікальні властивості, наприклад, використовуються як текстурні агенти та замінники жиру. Кондитерські начинки містять приблизно 30-40 г жиру/100 г продукту. У світі існує стійка тенденція до зниження вмісту жиру в кондитерських наповнювачах, обумовлена модою на здоровий спосіб життя і здорове харчування. Заміна рослинного жиру на мальтодекстрин призвело до збільшення твердості та покращення кольору начинок.
Таким чином, використання мальтодекстрину в начинках дозволило знизити витрату рослинного жиру на 17-37% і отримати позитивний ефект та підвищити конкурентоспроможність продукції:
- знизити калорійність начинки та всього виробу;
- покращити смакові властивості начинки;
- знизити вміст насичених жирних кислот у продукті.
Мальтодекстрин у пивоварінні
Професійною мовою пивоварів ця добавка називається незброджуваним цукром. Її використовують для збільшення щільності пива, забезпечення бажаної солодкості і, загалом, реалізації повноти смаку. Особливо рекомендована для введення в екстрактні сорти пива з метою карбонізації.
Мальтодекстрин не додає градусів і не підвищує солоду. Тому, якщо стоять саме такі завдання, краще пошукати інших помічників для їх вирішення. Якщо ж пиво потрібно зробити трохи солодшим, тоді декстринмальтоза – відмінний вибір. У пивоварінні, як правило, використовується малосолодкий, високов'язкий, швидкорозчинний і вологоємний мальтодекстрин, виготовлений з кукурудзяного крохмалю. Головна його особливість полягає у взаємодії з дріжджами: він набагато оперативніше піддається бродильному впливу. Вводиться він у молоде пиво, те, що тільки відбродило і розлито по пляшках для карбонізації, тобто на первинне бродіння, як замінник звичайного цукру, щоправда, не повний. Часткова заміна здійснюється найчастіше у пропорції 1:1 або 2:1 (залежно від смакових побажань). Повна неможлива, оскільки мальтодекстрин робить пиво алкогольним. Класичні використовувані обсяги – 5-15 % від маси солодового екстракту (для менш або більш цупкого пива в результаті). Хочемо відзначити, що мальтодекстрин може задіятися як зброджування самого пива, так вторинного бродіння (карбонізації). Більше того, він знаходить застосування і у виноробстві, де сприяє більшій спиртуозності з меншими втратами. Він робить алкогольні напої світлішими та м'якшими. Все сказане і пояснює популярність цього полісахариду у пивоварстві, виноробстві та подібних напрямках.
Спортивне харчування з Мальтодекстрином
Як правило, мальтодекстрин як постачальник швидких калорій присутній у лінійках спортивного харчування, розроблених для нарощування м'язової маси, насамперед у гейнерах. Якщо стоїть мета – набір ваги, мальтодекстрин добре вживати після тренувань. Він є відмінним джерелом глюкози з високим ГІ, сприяє оперативному відновленню запасів глікогену (м'язового та печінкового), які були витрачені при виконанні фізичних вправ. Даної субстанції характерна значна калорійність при порівняно малій швидкості розщеплення. Так, з її допомогою спортсменам вдається довго підтримувати оптимальний рівень глюкози в крові без різких стрибків і, отже, без супутнього жировідкладення. По ряду досліджень, воно також допомагає у питаннях підтримки анаеробної енергії під час виконання фізичних вправ. Декстринмальтоза - компонент гейнерів примітна низькою вартістю, великою калорійністю, м'якими та приємними смаковими відчуттями, простотою розведення у воді. Якщо тут провести паралель у сенсі смаку з глюкозою, то взявши їх у однакових у плані калорійності та входження вуглеводів обсягах, можна зрозуміти, що звичайний цукор суттєво поступається мальтодекстрину лідерськими позиціями своєю зайвою насолодою.
Він добре поєднується з порошковими протеїновими коктейлями, доповнюючи один одного, а для приготування суміші слід використовувати шейкер або змішувач. Напій можна приймати перед тренуванням або зайняти. Добавка містить лактози та штучні підсолоджувачі.
У зв'язку з тим, що речовина має високий глікемічний індекс, вона протипоказана людям, які страждають на цукровий діабет іншого типу в період загострення, а також тим, хто має зайву вагу.
Чому варто придбати Мальтодекстрин саме від ТМ “Клебріг”?
- Висока якість продукції.
- Можливість вибору фасування залежно від потреб. В каталозі нашого сайту за посиланням ви можете придбати зручний для вас варіант.
- Гнучка система цін: що більше одиниць придбаного товару, то нижча ціна товару. До того ж, більшість позицій діють спеціальні акційні пропозиції.
- Наявність сертифіката, де можна переглянути всі необхідні дані про продукт.
- Маркування товару та надійність упаковки.
- Можливість відправлення в день замовлення Новою поштою та по понеділках, середах та п'ятницях Укрпоштою.
- Інулін. Харчове волокно, пребіотик, жиро- і цукрозамінникВживання інулін сприяє зниженню рівня глюкози, холестерину й тригліцеридів у крові, зв’язує шкідливі речовини, сприяє відновленню ушкодженої стінки судин, поліпшує кровопостачання, нормалізує обмін речовин. Як пребіотик позитивно впливає на біфідобактеріальну мікрофлору ШКТ, підтримуючи життєдіяльність біфідофлори, він перешкоджає розмноженню сальмонел і колібактерій. Виявляє імуномодулювальну, протипухлинну та протизапальну активність.Інулін. Харчове волокно, пребіотик, жиро- і цукрозамінник
- Амоній тіоціанат. Застосування в аналізіАмоній тіоціанат – це безбарвна кристалічна речовина, яка широко використовується в хімічному аналізі, органічному синтезі та інших галузях.Амоній тіоціанат. Застосування в аналізі