Продавець ТМ Клебріг - Гіпермаркет хімреактивів розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
9517 відгуків
ТМ Клебріг - Гіпермаркет хімреактивів
+380 (67) 117-89-00
+380 (99) 117-89-00
+380 (63) 117-89-00
+380 (67) 117-87-77Оптовий відділ
Додати відгук

Як покращити смак своїх страв за допомогою Глутамата натрію. Підсилювач смаку для дому.

Як покращити смак своїх страв за допомогою Глутамата натрію. Підсилювач смаку для дому.

Що таке Глутамат натрію, та з чим його їдять?

Глутамат натрію - це підсилювач смаку. Це означає що сам по собі він не має ніякого особливого смаку, але підсилює смак їжі до якої її додають. Зокрема відомо що найкраще він проявляє себе у комбінації з солоними, пікантними спеціями, та умамі (високобілковий/м'ясний смак, наприклад соєвий соус).

Білий кристалічний порошок, добре розчинний у воді, без запаху, з легким солоним присмаком. Натрій глутамат являє собою натрієву сіль природно отриманої L-форми глутамінової кислоти. Зазвичай виробляється ферментацією природніх джерел вуглеводню, таких як патока цукрового буряка (в Європі та США) або цукровий очерет і тапіока (в Азії).
До натуральних продуктів, в яких глутамат натрію міститься у вільному вигляді, можна віднести: дріжджові та соєві екстракти, соєвий соус, бобові рослини, деякі види водоростей.

 

Чи безпечний глутамат натрію?

Глутамат мав погану репутацію протягом багатьох років. У минулому це викликало суперечки через нібито "комплекс симптомів глутамату натрію".

Цей так званий синдром включає серію алергічних реакцій, які деякі пов’язують із вживанням їжі, що містить глутамат натрію, зокрема:

- Головні болі
- Почервоніння
- Посилення потовиділення
- Підвищення тиску
- Оніміння, поколювання або печіння в області обличчя або шиї
- Біль у грудях
- Нудота
- Слабкість

Проте, дослідники не знайшли жодних наукових доказів зв’язку глутамату із цими чи будь-якими іншими симптомами.

FDA(Управління з продовольства і медикаментів США) класифікувало глутамат натрію як харчову добавку, яка «загалом вважається безпечною». Він присутній у багатьох звичайних продуктах масового вжитку, таких як чипси, консервовані супи, заморожені продукти, приправи тощо.

 

Як використовувати Глутамат натрію у себе на кухні

Найпростіший варіант використовувати глутамат натрію дома це його використання разом з сіллю. Наприклад: у рецепт який передбачає 1 чайну ложку солі, вам потрібно буде насипати 2/3 ч. ложки солі та 1/3 ч. ложки глутамату натрію. Так як це не дуже зручно кожен раз вимірювати, рекомендується в окремій баночці зарання змішати дві частини солі з однією частиною глутамату, та перемішати.

Використовуйте цю суміш, коли захочете приготувати їжу з глутаматом натрію. Просто дотримуйтесь рецепту та використовуйте рекомендовану кількість солі, але замініть її своєю сумішшю солі та глутамату. 

До яких продуктів та страв рекомендується додавати Глутамат натрію?

  • Супи та рагу
  • Соуси, зокрема томатні
  • Запіканки
  • Смажені овочі
  • М'ясо у всіх своїх варіаціях
  • Заправки для салату
Використання Глутамату натрію у солодких стравах або випічці не принесе користі, тому переконайтеся, що ви використовуєте звичайну сіль у цих рецептах.

 

Приклади рецептів з використанням Глутамату натрію:

 

Смажені гриби з часником

Загальний час приготування: - 1 год.Інгредієнти

1 кг. грибів - на ваш розсуд

1/4 склянки - олія

Рекомендуємо використовувати оливкову олію

1/3 пачки - масло

3 зубчики - часник

1/2 ч. ложки  - сіль

1/3 ч. ложки - глутамат натрію

1 ч. ложка - копченої паприки

1/2 ч. ложки - свіжомелений чорний перець

Приготування

  • Нагрійте духовку до 200 градусів C.

  • Дрібні гриби залиште цілими, середні розріжте навпіл, а великі – на четвертинки.

  • Помістіть гриби у велику миску. Додайте олію, масло, часник, сіль, копчену паприку та перець. Добре перемішайте, поки гриби не будуть рівномірно покриті. 

  • Перекладіть гриби на велике деко. Випікайте 30-45 хвилин, помішуючи кожні 10 хвилин, поки гриби добре не підрум’яняться і не стануть зморшкуватими. Достаньте з духової печі, та викладіть на тарілку для подачі. Прикрасьте зелену.

 

Смажений рис з яловичиною

Загальний час приготування: - 40-50 хв.

Інгредієнти

300 г. - яловичина

50 г. - кукурудзяний крохмаль

1/4 - пошинкована велика цибулина

1 шт.  - велика морквина

100 мл. - соєвий соус

200 г. - рис

2 шт. - збитих яйця

1 шт. - зеленина цибуля

1/2 ст. ложки - глутамат натрію

60 мл. - рисове вино (не обов'язково)

Приготування

  • Напередодні ввечері відваріть рис відповідно до інструкцій на упаковці.
  • Наріжте м'ясо середніми кубиками та обваляйте їх в кукурудзяному крохмалі.
  • В глибоку миску додайте 1/3 соєвого соусу, трохи глутамату натрію і наше м'ясо. Маринувати 30 хвилин.
  • Налийте у вок кілька столових ложок олії й розподіліть її по всій сковороді. Розігрійте олію на середньому вогні.
    Можна використовувати просто глибоку сковорідку, проте будьте обережні, щоб нічого не пригоріло.
  • Підрум'яньте м'ясо і вийміть на тарілку.
  • Зробіть з яєць омлет весь час перемішуючі його під час приготування.
  • Пасеруйте цибулю та моркву, поки цибуля не стане прозорою, а морква м’якою.
  • Додайте до цибулі й моркви відварений рис, соєвий соус, глутамат натрію і паростки квасолі. Додайте яйце і м'ясо.
  • Додати вино (не обов'язково) і перемішайте.
  • Готово.

Дозування для рідких продуктів (супи, рідкі каші ...) 
- 0,3% від загальної маси, для твердих (м’ясо, риба ...) - 1% загальної маси

Допустима концентрація добавки в продуктах – 1,5 г/2л або на 1 кг, максимальна – 0,8%

Допустима норма споживання Е 621 для дорослих – 1,5 г, для підлітків – 0,5 г на 1 кг ваги

 

Якщо вас зацікавила дана продукція, рекомендуємо купити харчову добавку Глутамат натрію на сайті

 

 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner