Сорбінова кислота для напоїв. Користь харчової добавки Е-200
Сорбінова кислота (2,4-гександіенова кислота) — одноосновна ненасичена карбонова кислота аліфатичного ряду. Сорбінова кислота — це харчова добавка, синтетичний консервант (Е200), являє собою кислуваті на смак моноклінні безбарвні кристали, які слабко пахнуть та нерозчинні у воді. Кристали сорбінової кислоти добре розчинні у спирті.
З якою метою використовують Сорбінову кислоту в харчовій промисловості?
Сорбінова кислота належить до ненасичених одноосновних кислот. Сфери її застосування різні. Застосування у більшій мірі пов'язане з харчовою галуззю. Тут вона зустрічається у вигляді добавок Е200. Сорбінова кислота (консервант Е200) покращує якість продукції, збільшує термін її зберігання, запобігає виникненню плісняви ??та потемніння. Крім цього, її застосовують при проведенні дезінфекції для упаковок та тари.Основними продуктами, куди вносять сорбінову кислоту є безалкогольні та алкогольні напої; різні соки та кондитерські вироби; випічка та сирокопчені вироби.
Сорбінова кислота застосовується з метою консервації та запобігання пліснявіння хлібобулочних, кондитерських виробів (мармеладу, джемів, варення, кремів), а також зернистої ікри, сирів, напівкопчених ковбас та при виробництві згущеного молока для запобігання його потемніння. Також застосовується для обробки пакувальних матеріалів для харчових продуктів.
Основна дія сорбінової кислоти, за що її цінують виробники харчових продуктів – гальмування розвитку патогенної мікрофлори, в основному бактерій та грибів. При цьому корисні мікроорганізми (які знаходяться у кишечнику) не страждають, властивості страв, напівфабрикатів та інгредієнтів не змінюються. В результаті значно збільшується термін зберігання продукції.
У харчовій промисловості Сорбінова кислота та її солі застосовуються при виготовленні продуктів харчування, щоб запобігти їх мікробіологічному псуванню. З'єднання затребуване в кондитерському виробництві, де багато цукру і завжди є ризик бродіння. Консервант особливо ефективний проти плісняви, дріжджів, меншою мірою проти бактерій. Для посилення захисних функцій часто вживають суміш бензоату натрію та сорбат калію.Таку комбінацію використовують при консервуванні риби. Е-200 практично не впливає на смак та запах їжі, вважається найбільш безпечною з довгого списку протимікробних засобів.
Користь та шкода Сорбінової кислоти ТМ “Клебріг”
Харчова добавка E-200 має антимікробні властивості, не токсична, не канцерогенна. У розумних дозах сорбінова кислота позитивно впливає на організм людини, підвищуючи імунітет і сприяючи детоксикації організму. Завдяки цим властивостям добавка E-200 широко використовується у харчовій промисловості як консервант, дозволяючи збільшити термін зберігання продуктів харчування.
Харчова добавка Е-200 сорбінова кислота володіє корисними властивостями – але це правило поширюється тільки на натуральний продукт. Консервант, синтезований синтетично, не володіє позитивним впливом, але добре засвоюється організмом.
А ось натуральний продукт можна охарактеризувати і з позитивних сторін:
Підвищує опірність організму до захворювань;
Покращує імунітет;
Виводить токсини та шлаки;
Гальмує розвиток патогенної мікрофлори в шлунково-кишковому тракті.
Норми дозування
Допустимий вміст сорбінової кислоти у харчових продуктах становить від 0,1 до 0,2%. Е-200 активно використовується під час виробництва:
• Консервація фруктів та овочів – 200 г/100 кг;
• Виготовлення ковбасних виробів – 80 г/100 кг;
• Обробка м'ясного фаршу, птиці та пельменів – 100 г/100кг;
• Дозування сорбінової кислоти у кондитерському виробництві та виготовленні хлібобулочної продукції – 200 г/100 кг;
• Обробка заморожених овочів та фруктів – 60-100 г/100 кг;
• Переробка рибних продуктів (морепродукти, ікра, консерви, заморозки) – від 60 до 100 г/100 кг;
• Сорбінова кислота у вині додається у кількості 200 г на 100 літрів;
• Молочні та кисломолочні продукти, згущене молоко, тверді та плавлені сири – 60-100 г/100кг;
• Фруктові соки – 50 г/100 кг;
• Соуси, джемі, гірчиця, варення, майонез – 100 г/100 кг.
Безперечно, безпечна норма 12,5мг на 1кг маси тіла. Умовно безпечна норма 25мг на 1кг.
Інші сфери застосування Сорбінової кислоти
- Використовується для виробництва гуми і масел.
- Сорбінову кислоту додають у косметичні та лікарські засоби. Це пов'язано з тим, що вона виконує біоцидну дію і тому запобігає розвитку цвілевих та дріжджових бактерій.
- Також, сорбінову кислоту можуть додавати під час створення жувального тютюну.
- Має здатність легко розчинятися у ґрунті.
- Антибактеріальні властивості сорбінової кислоти позитивно впливають на організм за рахунок знищення непотрібних мікроорганізмів. Однак, не слід забувати про безпеку.
До основних продуктів, в яких використовується добавка E-200, можна віднести соки, безалкогольні напої, кондитерські та хлібобулочні вироби, зернисту ікру, ковбасні вироби, згущене молоко та інші продукти.
Чому варто придбати Сорбінову кислоту саме від ТМ “Клебріг”?
Висока якість продукції.
Можливість вибору фасування залежно від потреб. У каталозі нашого сайту за посиланням ви можете придбати зручний для вас варіант.
Гнучка система цін: що більше одиниць придбаного товару, то нижча ціна товару. До того ж, більшість позицій діють спеціальні акційні пропозиції.
Наявність сертифікату, де можна переглянути всі необхідні дані про продукт.
Маркування товару та надійність упаковки.
Можливість відправлення в день замовлення Новою поштою.
- Інулін. Харчове волокно, пребіотик, жиро- і цукрозамінникВживання інулін сприяє зниженню рівня глюкози, холестерину й тригліцеридів у крові, зв’язує шкідливі речовини, сприяє відновленню ушкодженої стінки судин, поліпшує кровопостачання, нормалізує обмін речовин. Як пребіотик позитивно впливає на біфідобактеріальну мікрофлору ШКТ, підтримуючи життєдіяльність біфідофлори, він перешкоджає розмноженню сальмонел і колібактерій. Виявляє імуномодулювальну, протипухлинну та протизапальну активність.Інулін. Харчове волокно, пребіотик, жиро- і цукрозамінник
- Амоній тіоціанат. Застосування в аналізіАмоній тіоціанат – це безбарвна кристалічна речовина, яка широко використовується в хімічному аналізі, органічному синтезі та інших галузях.Амоній тіоціанат. Застосування в аналізі