Продавець ТМ Клебріг - Гіпермаркет хімреактивів розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
9147 відгуків
ТМ Клебріг - Гіпермаркет хімреактивів
+380 (67) 117-89-00
+380 (99) 117-89-00
+380 (63) 117-89-00
+380 (67) 117-87-77Оптовий відділ
Додати відгук

Пірофосфат калію. Чи приносить користь дифосфат калію?

Пірофосфат калію. Чи приносить користь дифосфат калію?

Пірофосфат калію (дифосфат калію, фосфорнокислий калій піро) – це поєднання неорганічної етимології. Має вигляд білої розсипчастої маси. Смак – кислуватий, запах відсутній. Розчинна у воді, в етиловому спирті розчиненню не піддається. Формує кристалогідрати. Одержання цієї речовини відбувається при нагріванні двозаміщеного фосфорнокислого калію з одночасним утворенням води.

Зберігати слід у щільно закритій тарі на добре провітрюваних, сухих та прохолодних складських приміщеннях.

Сфери застосування Пірофосфату калію ТМ “Клебріг”

  •     Хімічна промисловість. Необхідний при виробництві побутових та промислових миючих засобів, засобів для видалення накипу та ін;
  •     Лакофарбова промисловість. Калій пірофосфат входить до складу лаків та фарб;
  •     Текстильна промисловість. Використовується для видалення іонів заліза з водних розчинів для фарбування та відбілювання тканин;
  •     Харчова промисловість. Виступає як харчова добавка E-450;
  •     Косметична промисловість. Застосовується під час виробництва зубних паст.


Добавка Е-450 у харчовій промисловості

У харчопромій промисловості  використовується як харчова добавка Е-450. Виступає стабілізатором, розпушує, регулює кислотний рівень і утримує вологу. Входить до складу емульгаторів, комплексоутворювачів та підсилювачів. Служить антиоксидантом і продовжує термін зберігання, оскільки здатний уповільнювати окислювальні процеси в жирах. Добре запобігає втраті колірних характеристик, якщо його додати до консервованих фруктів. Стабілізація фарбування та покращення органолептичних властивостей – одні з найбільш примітних якостей цієї добавки. Дуже часто Е-450 використовують при виготовленні рибо- та м'ясопродуктів. Добавка, що застосовується при термічній обробці, призводить до набухання білків, збільшує вологозв'язування м'язової тканини, утримує вологу, внаслідок чого підвищуються об'єм та маса готової їжі, а також покращується її структура та підвищується соковитість. Заморожені продукти набухають, вихід шинки та ковбаси максимізується. Нерідко ця добавка присутня у складі фаршу та ковбас (дозволена доза – до 0,3%). Крім того, пірофосфатам характерний бактерицидний та антиоксидантний вплив, а відтак і збереження споживчих якостей продукції.


Е-450 вводять у:

  •     макаронні вироби для покращення смакових характеристик;
  •     молочні продукти, зокрема плавлені та кисломолочні сири, щоб запобігти передчасному старінню, розшаруванню та зморщуванню;
  •     кондитерську, цукрову та хлібобулочну продукцію з метою регулювання кислотності, фіксації фарбування та продовження термінів придатності;
  •     консерви;
  •     рослинні вершки, спреди, молочні десерти, соуси задля досягнення однорідності;
  •     сухі суміші та концентрати, молочні, пекарські та яєчні порошки;
  •     напої (лікеро-горілчані, газовані та сиропи) для запобігання висиханню, збереженню заданої консистенції та гальмування кристалізації сахарози.


Пірофосфати можна застосовувати у харчовій галузі у всьому світі. Проте є обмеження щодо кількості. ДСП 70 мг/кг ваги тіла щодня.

  •     пірофосфат калію дозволено в якості емульгуючої солі в плавлених сирах у кількості до 9 г/кг;
  •     пірофосфат калію - у 9 стандартах на м'ясо- та рибопродукти в кількості від 3 до 5 г/кг;
  •     пірофосфат калію - як стабілізатор бульйонів і супів у кількості до 1 г/кг готового продукту.

Пірофосфат калію уповільнює окислювальні процеси в жирах та сприяє продовженню терміну придатності сиру. Це не єдина добавка, яку Ви можете використовувати у сироробстві, тому ми зібрали добірку добавок, які покращать властивості сиру.

Користь/шкода

Чи приносить користь дифосфат калію? Ні. Ніякого корисного впливу на людський організм ця синтетична добавка не надає. Але й до небезпечних її не відносять. Для застосування в харчопромі вона дозволена, оскільки вважається нешкідливою для людини в незначних дозах. Ключове слово - "незначне". Якщо ж вживати продукти з пірофосфатом калію дуже часто або з великим його вмістом, негативний вплив не забариться. Коли пірофосфати в надмірних обсягах потрапляють до організму, можливі такі згубні ефекти:

- порушення обміну кальцію і фосфору, внаслідок чого в нирках утворюються солі, у дорослих виникає остеопороз, а у дітей - рахіт;

- збої у функціонуванні шлунково-кишкового тракту;

- больові відчуття у суглобах;

- збільшення рівня «поганого» холестерину, що, у свою чергу, призводить до появи судинних бляшок, порушень кровопостачання та інсультів. За деякими даними, ця речовина ще й провокує розвиток злоякісних новоутворень.

 

       

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner