Продавець Клебріг - Гіпермаркет хімічної продукції розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
9665 відгуків
Клебріг - Гіпермаркет хімічної продукції
+380 (67) 117-89-00
+380 (99) 117-89-00
+380 (63) 117-89-00
+380 (67) 117-87-77Оптовий відділ
Додати відгук

Цитрат амонію. Рекомендоване дозування Цитрату Амонію.

Цитрат амонію. Рекомендоване дозування Цитрату Амонію.

Цитрат аммонію (лимоннокислий амоній) - це органічна сполука, сіль іону аммонію NH4+ та органічної лимонної кислоти C6H8O7 з брутто-формулою C6H17N3O7. Триосновний цитрат амонію – напівпрозора кристалічна речовина білого кольору. Речовина має легкий запах аміаку, виражений кислий смак. Розчинність: Амоній цитрат розчиняється у воді і кислоті, нерозчинні в етиці, ефіром і ацетону.

Хімічна формула: (NH4)3C6H5O7
Молярна маса: 243.22 г/моль
Густина: 1 г/см3
Температура плавлення: 185°C
Темпреатура кипіння: 100°C
Температура розпаду: 185°C

Сфери застосування:
Харчова промисловість

  • Емульгатор, E-380
  • входить до складу молока, джемів, соків (включаючи соки для дітей)
  • для хлібобулочних, кондитерських виробів (контроль pH)
  • для плавлених сирів (регулювання смаку)

Цитрат амонію використовують як синергіст антиоксидантів, стабілізатора, солі-плавця і регулятора кислотності. Як солі-плавник додається при виготовленні плавлених сирів у кількості до 30г/кг продукту. Е-380 надає плавленому сиру злегка кислуватий смак, створює еластичну консистенцію та збільшує термін зберігання через створення несприятливих умов життєдіяльності бактерій.

Як стабілізатор цю речовину використовують для виготовлення м'ясних напівфабрикатів у кількості до 3г/кг. Е-380 поряд з іншими цитратами застосовується для відновлення сольової (іонної) рівноваги, необхідної для стійкості молока до високих температур. Як регулятор кислотності та ретардатора Е-380 використовується при виробництві мармеладу, джемів, варення, хлібобулочних та кондитерських виробів у кількості до 10г/кг. Як синергіст антиоксидантів – у соках, маргарині, рослинних і тваринних жирах – до 100мг/кг. Цитрат амонію використовується також як емульгатор, текстуратор, носій-наповнювач.

Хімічний аналіз

  • використовується для хімічного аналізу (визначення pH води), що активно використовується в нафтовидобувній промисловості

Аналітична хімія

  • як якісний реактив фосфату в кислих грунтах


Допустима добова норма для E-380 – не обмежена. При попаданні в організм цитрат амонію розпадається на нашатирний спирт (NH4OH) та лимонну кислоту (C6H8O7). Людям із алергічною реакцією на глутамат натрію небажано вживання цитрату амонію.

 

       

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner