Продавець ТМ Клебріг - Гіпермаркет хімреактивів розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
8600 відгуків
ТМ Клебріг - Гіпермаркет хімреактивів
+380 (67) 117-89-00
+380 (99) 117-89-00
+380 (63) 117-89-00
+380 (67) 117-87-77Оптовий відділ
Додати відгук

Яблучна кислота. Універсальна Харчова добавка Е-296

Яблучна кислота. Універсальна Харчова добавка Е-296

Яблучна кислота має вид безбарвних прозорих кристалів, без запаху, з кислим смаком. Речовина добре розчинна в воді, етиловому спирті, має температуру плавлення 100 °С.  У природі вона містіться у незрілих яблуках, винограді, горобині, барбарисі, малині, траві чистотілу, плодах ялівцю тощо. У вигляді солей нікотину вона міститься у тютюні й махорці. Вона є домінуючою кислотою в складі зерняткових і кісточкових плодів. У кислих сортах яблук яблучна кислота становить понад 90% загальної кислотності, в черешні і вишні її концентрація досягає 85-90%, в сливах (залежно від сорту) - від 35 до 90%.

Кислотність харчових продуктів зумовлює їх смакові властивості, є показником свіжості та якості. Наявність харчових кислот у продуктах є природною або наслідком спеціального введення кислоти у харчову систему в ході технологічного процесу.


Основні цілі додавання кислоти у харчову систему:

  • надання необхідних органолептичних властивостей (смаку, аромату, забарвлення), характерних для конкретного продукту;
  • вплив на колоїдні властивості, що обумовлюють консистенцію, яка властива даному продукту;
  • підвищення стабільності, що забезпечує збереження якості протягом певного часу (як консерванти та антиоксиданти).

У малих концентраціях яблучна кислота позитивно впливає на організм людини: покращує апетит, зміцнює імунітет, сприяє синтезу власного колагену, має протизапальну, протинабрякову та проносну дії. Завдяки своїм антиоксидантним властивостям широко використовується у харчовій промисловості, медицині, фармакології та косметології.
У косметології яблучна кислота застосовується у складі засобів для глибокого очищення та зволоження шкіри, усунення зморшок на поверхні шкіри (завдяки вмісту натуральних пом'якшувальних інгредієнтів), стимуляції синтезу власного колагену. У фармакології використовується для виготовлення фармацевтичних препаратів (надає фруктовий смак сиропам і таблеткам).


Найширше використання отримала яблучна кислота (добавка Е-296) у харчовій промисловості. Вона надає приємний м'який смак та особливий аромат продуктам, тому популярна для приготування кондитерських виробів, морозива, різних солодких напоїв, при виробництві соків, соусів, винної продукції, яблучного оцту. При вживанні напоїв і продуктів, що містять яблучну кислоту, знижується втома, нормалізується клітинний обмін, стабілізується кровообіг, поліпшується робота шлунково-кишкового тракту.

Для харчової промисловості ця кислота цікава своїми консервуючими властивостями, знижуючи вміст мікроорганізмів – грибків і бактерій, сприяє тривалому зберіганню виробів. В якості стабілізатора вона перешкоджає незворотним процесам, що вкрай важливо, зокрема, у молочній промисловості. Яблучна кислота необхідна органічна кислота для людського організму, а також ідеальна харчова добавка з низькою калорійністю. Яблучна кислота має м'який і неповторний кислий смак, тому її використовують в зарубіжних країнах як новий тип добавки замість лимонної кислоти для синтезу високоякісних спеціальних мийних засобів. Це одна із харчових кислот з найбільшим споживанням і кращими перспективами розвитку в світовій харчовій промисловості.

Яблучна кислота у складі харчових продуктів чинить позитивний вплив на функціонування організму (стимулює метаболічні процеси, поліпшує кровообіг, покращує діяльність серцево-судинної системи, нирок, печінки). Ще однією позитивною рисою яблучної кислоти є те, що вона приймає участь в біосинтезі незамінних амінокислот, флавонів, а також вітамінів В1 та В6. Яблучна кислота і її солі - малати амонію, натрію, калію і кальцію - володіють менш кислим смаком в порівнянні з лимонною і винною, що визначає їх вибіркове застосування у пивобезалкогольному виробництві та виробництві кондитерських виробів.


Харчова добавка E-296, як безпечний регулятор кислотності і ефективний антиоксидант широко використовується у виноробстві. У суслі яблучна кислота в процесі бродіння виділяє діоксид сірки. В результаті вино набуває гармонійного м'який смак і рівний колір. Яблучна кислота додається в різні напої для поліпшення смаку або як консервант.
Добавку Е296 можна зустріти в наших улюблених газованих або негазованих напоях, які в тому числі не містять цукор. Її використовують, як добавку в холодний чай, фруктові ароматизовані напої, алкогольний сидр і вино. Яблучну кислоту іноді додають у фруктово-молочні ароматизовані коктейлі для посилення фруктового аромату.


Харчова яблучна кислота в наступних продуктах:

  • фруктові соки, безалкогольні напої, до 3 г / л;
  • консервовані овочі, до 10 г на 1 літр маринаду;
  • джеми, мармелад, желе;
  • очищена картопля (як захист від потемніння);
  • цукерки карамельні, до 20 г/ кг;
  • консервовані фрукти, до 5 г/ кг;
  • морозиво;
  • кисломолочні продукти;
  • горілка.


Інші сфери застосування

Фармакологія
Застосування яблучної кислоти також є у фармакології де вона використовується в якостi компонента  у проносних та відхаркувальних препаратах. Входить до складу засобів, що поліпшують перистальтику кишечника. Використовується в противірусних препаратах.

Косметична галузь
Косметологія використовує яблучну кислоту як речовину, що володіє очисними, зволожуючими, антиоксидантними, вяжучими, стимулюючими і протизапальними властивостями. Додають в зубні пасти, антивікові і відбілюючі креми, пілінги, маски, лаки для волосся як сильнодіючу фруктову кислоту.

Побутова хімія
Миючі засоби, препарати для боротьби з іржею.

Текстильна промисловість
Відбілювання натуральних і синтетичних тканин.  

 

         

  • Танін. Харчова добавка Е 181
    Танін. Харчова добавка Е 181
    Танін застосовують у промисловості як барвник для текстилю, а також у виробництві фарб (ферумгалатні чорнила). У харчовій промисловості - для освітлення вина, пива, фруктових соків, як антиоксидант та коагулянт. У фармацевтиці - для виробництва в'яжучих і протизапальних засобів
    Танін. Харчова добавка Е 181
  • Диметилсульфоксид (ДМСО)
    Диметилсульфоксид (ДМСО)
    ДМСО - апротонний полярний розчинник з низькою токсичністю, його можна знайти у будь-якій хімічній, біологічній та фармакологічній лабораторії
    Диметилсульфоксид (ДМСО)

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner