Продавець ТМ Клебріг - Гіпермаркет хімреактивів розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
9517 відгуків
ТМ Клебріг - Гіпермаркет хімреактивів
+380 (67) 117-89-00
+380 (99) 117-89-00
+380 (63) 117-89-00
+380 (67) 117-87-77Оптовий відділ
Додати відгук

Магній хлорид. Процес виробництва тофу.

Магній хлорид. Процес виробництва тофу.

Магній хлористий (хлорид магнію) – безбарвна чи біла кристалічна сіль, гірка і солона на смак. Дуже гігроскопічна, поглинає і затримує вологу. Дуже добре розчиняється у воді. Магній хлорид видобувають з соленосних відкладів Цехштейнського моря. Далі мінерал очищують для відповідності вимогам для застосування у складі харчових продуктів. 

Застосування

  • Традиційно використовується як коагулянт у виробництві тофу
  • Як електроліт у спортивних напоях
  • Для збагачення харчових продуктів магнієм
  • Зменшує мікробну активність, збільшує термін придатності продуктів
  • У дієтичних добавках
  • У лікарських засобах
  • У ролі загущувача у косметичних засобах

Магній — це мінерал, необхідний для життєдіяльності людини. У тілі дорослої людини міститься в середньому 25 грамів цього хімічного елементу. Магній необхідний для сотень процесів у тілі людини, він також є електролітом. З цієї причини можна бачити, що магній входить до складу деяких добавок із електролітами. Крім цього магній підтримує здорову запальну реакцію, формує м'язи й підтримує їхню силу, забезпечує стабільний рівень цукру в крові, сприяє метаболізму, може підвищувати рівень енергії та зберігає кістки здоровими й сильними.
Рекомендована добова норма споживання  магнію становить 400—420 мг для чоловіків і 310—320 мг для жінок залежно від віку.

Процес виробництва тофу

  • 1 етап – очищення і промивання сої. Після цього шліфування і повторне промивання.
  • 2 етап – набухання соєвих бобів у холодній воді протягом 10-12 годин.
  • 3 етап – подрібнення соєвих бобів до однорідної маси, додавання до неї води.
  • 4 етап –кип’ятіння отриманої маси у варильній машині (3-10 хв при 100°C - 110°C), потім відокремлення соєвого молока від твердої маси у пресувальній машині.
  • 5 етап – додавання коагулянту магнію хлориду у кількості 1,5-5,0 г/кг (1,8%) за температури 60-90 °С та перемішуванні.
  • 6 етап – видалення зайвої рідини та формування у пресувальній машині.
  • 7 етап – пастеризація чи ультрапастеризація (UHT).
  • 8 етап – нарізка на брикети та пакування.

Магній хлорид у лікарських засобах
Магній – другий за поширеністю катіон у внутрішньоклітинній рідині. Магнію хлорид є необхідним катіоном для обміну речовин, бере участь в енергоємних ензиматичних процесах, побудові білкових молекул, окисному фосфорилюванні, скороченні м’язів та передачі нервових імпульсів, проявляє антиспастичну дію, сприяє виведенню холестерину з організму.

50–60 % магнію розподіляється у кістках і 1–2 % – у позаклітинній рідині. 30 % магнію зв’язується з альбуміном. Магній не метаболізується. Виділяється нирками, однак швидкість екскреції може варіювати.


Хлорид магнію має кілька корисних властивостей, а також допускається для зовнішнього та внутрішнього застосування. Цей розчин має протизапальну, знеболювальну, регенеруючу та протинабрякову дію. Магній позитивно впливає на шкірні покриви, покращує стан опорно-рухової системи, нормалізує кровообіг та функціонування нервової системи.

Потрібна обережність при застосуванні магнію хлориду людям з порушеннями функції нирок, серцевими розладами та пацієнтам з міастенією. Необхідно контролювати клінічні стани з ознаками гіпермагніємії, особливо при лікуванні еклампсії.

Концентрат для відновлення електролітного балансу організму

Кальцій цитрат – 1,325 г
Магній хлорид – 13,875 г
Натрій хлорид – 13,875 г
Калій хлорид – 25,000 г
Вода очищена до 1000 мл

Рекомендації із застосування: 2 мл концентрату розбавити у 250 мл води

 

         

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner