Харчова добавка Е-202 Сорбат калію. Виробництво вина та безалкогольних напоїв
Сорбат калію відомий як калієва сіль сорбінової кислоти, а також сорбіновокислий калій. Хімічна формула C6H7KO2. В нормальних умовах Сорбат калію ТМ "Клебріг" має вигляд гранул. Не має запаху та смаку, іноді з гіркуватим присмаком. Сорбат калію - найпоширеніший консервант, а саме, харчова добавка Е-202. Вважається природним консервантом, повністю безпечним для людини. Діє гнітюче на дріжджі, всі види цвілі, а також багато аеробних бактерій і ферментів, завдяки чому здатний збільшувати термін придатності продукції. При додаванні в продукти не змінює їх смак, швидко і повністю зливається з консистенцією. Активно виявляє антибактеріальні властивості, відомий антистресовим впливом. Виступає каталізатором у процесах обміну речовин.
Застосування Сорбату Калію ТМ Клебріг
Харчова промисловість
Застосовується при приготуванні соусів, майонезу, маргарину, напоїв, у тому числі алкогольних, молочної продукції (наприклад, сирів), м'ясо-ковбасних виробів. Використовується в приготуванні консервів з соків, овочів, фруктів, ягід, риби. А також в кондитерській галузі, заготівлі сухофруктів.
Дозволена доза використання Е-202 в середньому становить 0,02-0,2% до маси готової продукції, для кожного виду виробів розраховується індивідуально. Зазвичай гранично-допустиме використання сорбату зазначається у нормативних документах. Наприклад:
- у виробництві маргарину і масел – норма від 60 до 120 г харчової добавки Е202 на 100 кг кінцевого продукту;
- безалкогольних напоїв, у тому числі кава, трав'яні настої, чаї – від 30 до 60 г на 100 л;
- у винах – від 65 до 200 мг на 1 л, в залежності від вмісту алкоголю, у безалкогольних винах достатньо 50 мг/л;
- у соках – до 200 г на 100 л;
- в кондитерських виробах, цукрової та фруктово-ягідної продукції, в залежності від складу – 50-200 г на 100 кг.
Основні рекомендації щодо використання харчової добавки Е-202
Оскільки сорбат калію – сама легко розчинна сіль з усіх сорбатів, використовувати консервант найкраще в продукції з високим вмістом вологи. Так буде забезпечено швидкий та найбільш рівномірний розподіл речовини в продукті. Це має відношення і до емульсій із підвищеним вмістом жирів, при цьому рекомендується застосування калієвої солі спільно з сорбіновою кислотою.
Виноробство
Відомо, що смаковий поріг у винах становить 200-300 мг добавки на 1 л, це залежить від індивідуальної чутливості споживача. Деякі здатні виявити присмак харчової добавки при її концентрації всього 50 мг. Середній вміст сорбату в винах прийнято 200-250 мг, оскільки переважна більшість не вважає присмак зайвим або тим, що псує продукт. Для кожного сорту вина підбирається окрема рецептура, так як занадто велика доза може надати негативний вплив на споживчі властивості продукту, занадто мала не допоможе в боротьбі з дріжджовими та пліснявними грибками.
Ще одна особливість використання сорбату калію у виноробстві – консервант здатний вступати в реакцію з винними бактеріями. У такому випадку у винного продукту з'являється специфічний побічний ефект – аромат, близький за запахом до герані.
Одним з важливих переваг застосування сорбату у виноробстві є економія на придбанні устаткування для стерильної фільтрації – завдяки добавці Е202 в цьому немає необхідності.
Безалкогольні напої
Саме завдяки харчовій добавкі Е-202 термін зберігання напоїв становить від 30 діб. Консервант додається на стадії купажного сиропу, іноді разом із компонентами:
- іншими сорбатами – натрію, кальцію та сорбіновою кислотою в загальній кількості до 300 мг на 1 л (у перерахунку на кислоту);
- з бензоатами та бензойною кислотою (харчові добавки Е210-213).
Слабоалкогольні та винні напої можуть містити до 200 мг/л сорбату калію у перерахуванні на кислоту. Найпоширеніший спосіб змішування консерванту та сорбінової кислоти – 1:1, а також з концентрацією сорбату калію 40%.
Рибна продукція. Харчова добавка Е202 входить до складу розчину, в якому вимочується риба перед сушкою або в'яленням. Концентрація 0,1%, що значно підвищує стійкість готового продукту до ураження пліснявою.
М'ясо-ковбасні вироби. Використовується розчин 10-20% концентрації, щоб обробляти тверді ковбаси, сосиски і сардельки проти плісняви, а також індивідуальну упаковку для них (замочуються в розчині на 15 хв.). В результаті термін придатності виробів значно зростає. При цьому слід врахувати, що в солонині й подібних продуктах сорбат калію не є заміною нитриту натрію, так як не здатний впливати на колір і надавати характерний м'ясний смак.
Чому варто придбати Сорбат калію саме від ТМ “Клебріг”?
- Висока якість продукції.
- Можливість вибору фасування залежно від потреб. У каталозі нашого сайту за посиланням ви можете придбати зручний для вас варіант.
- Гнучка система цін: що більше одиниць придбаного товару, то нижча ціна товару. До того ж, більшість позицій діють спеціальні акційні пропозиції.
- Наявність сертифіката, де можна переглянути всі необхідні дані про продукт.
- Маркування товару та надійність упаковки.
- Можливість відправлення в день замовлення Новою поштою та по середах та п'ятницях Укрпоштою.
- Ефективний засіб для видалення вапняного нальоту: ідеальне рішення для чорних раковин та інших поверхоньШукаєте, як швидко та ефективно позбутися вапняного нальоту? Наш засіб Limescale Cleaner від Klebrih Chem для видалення вапняного нальоту забезпечує миттєвий результат і тривалий захист. Ідеально підходить для чорних раковин, кухонь і ванних кімнат. Замовляйте якісний продукт вже сьогодні та забудьте про наліт надовго!Ефективний засіб для видалення вапняного нальоту: ідеальне рішення для чорних раковин та інших поверхонь